Hirdetés

Azt hiszed, hogy van elég emojid? Tévedsz!



|

Az emoji-szabvány következő frissítése nemcsak új szimbólumokat, de egy szó szerinti fordulatot is tartogat.

Hirdetés

Az emojik nyilvántartására létrehozott Emojipedia alapítója, Jeremy Burge még 2014-ben indította útjára a World Emoji Day nevű nem hivatalos ünnepet, vagyis az Emoji-világnapot, amelyre minden évben július 17-én kerül sor.

A jeles alkalomhoz közeledve a portál idén is elkészítette azoknak a karaktereknek a látványtervét, amelyeket az ősz során jó eséllyel el fog fogadni a szabványt kezelő Unicode konzorcium, mint az Unicode 15.1-es frissítés új emojijait.

Hirdetés

Ezek pedig a vertikális- és horizontális fejrázás, a lime, a törött lánc, a főnix és a barna gomba lesznek, mellettük pedig 4 gendersemleges szimbólummal is bővül a repertoár, amelyek különböző összetételű családokat ábrázolnak. Itt azonban közel sincs vége: az Unicode következő generációja létező emojik fordított variánsait is elhozza, a bőr- és a hajszín-kombinációkat is beleszámítva 108 új verziót kínálva ezekből. Itt arra kell gondolni, hogy a futó, sétáló, kerekesszékes és más figurák már nem csak balra, hanem jobbra is "haladhatnak".

Fontos megjegyezni, hogy a fenti illusztrációk nem a végleges új emojik, hanem az Emojipedia által elképzelt koncepciók, amelyeket az Apple stílusa inspirált. A gyártók ugyanakkor teljesen a saját szakállukra implementálhatják a hozzáadásra kerülő karaktereket, amíg ezzel nem csorbul a szimbólumok által közvetített információ.

Így aztán lehetetlen előre megmondani, hogy pontosan miként festenek majd az Unicode 15.1-el érkező szimbólumok, annál is inkább, mert az új emojik elfogadása csupán szeptemberben esedékes, addig pedig akár még változhat is a lista. A korábbi évek tapasztalatai alapján a hivatalos bővítés után még hónapok telnek el, mire az egyes platformok is átveszik a frissítést, így felhasználóként csak 2024-ben találkozhatunk az emojik következő generációjával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.