Hirdetés

Bajban a GoPro, akciókamerán dolgozik a DJI



|

Május 15-én hivatalosan is bemutatkozik a DJI Osmo akciókamera, ami miatt fájhat a feje a GoPrónak.

Hirdetés

A DJI mostanában nehéz időkön ment át, miután a korrupt alkalmazottak 150 millió dollárral károsították meg a vállalatot. A DJI neve mindenesetre továbbra is egyenlő a piacvezető drónokkal, és a vállalat úgy döntött, hogy ideje új piacokra is betörni. 

Hirdetés

A vezetés tervei azonban már a start és a hivatalos bejelentés előtt kiszivárogtak. A DJI úgy döntött, belép az akciókamerák piacára, és megszorongatja a GoPrót. Ennek keretében már május 15-én bemutatkozik az első Osmo akciókamera, amelyről már renderelt képek és specifikációk is akadnak

A képek alapvetően egy kompakt akciókamerát ábrázolnak, de úgy tűnik, hogy a lencséken akár manuálisan is lehet állítani. Természetesen a 4K@60fps felvételi mód támogatott lesz, ahogyan a HDR is. Lesz 8x-os lassítású felvétel, illetve automatikus time-lapse mód. Nem túl meglepő módon Sony szenzorra építkeznek, konkrétan egy IMX377-es, 12 megapixeles CMOS egységre. Ez persze nem túl új, igazából néhány éve az HTC 10-ben debütált először. 

A DJI a Sony szenzort egy Ambarella H2 képfeldolgozó processzorral egészíti ki, amit a Mavic drónokban is használ. A látószög 145 fokos lesz, a rekeszérték f/2.8-as, és többféle rögzítési mód is támogatott lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.