Hirdetés

Bajt okozott a kínai űrrakéta, lakott területen csapódtak be a darabjai



|

A rakéta gyorsítói elvileg egy ház mellett értek földet.

Hirdetés

Elsők között a Space.com számolt be arról, hogy az egyik kínai űrrakéta (amit a műholdak felbocsátásához szoktak használni) maradványai lakott területre zuhantak le Kínában, minderről ráadásul felvétel is készült - ezt alább nézhetitek meg.

A végül gondot okozó Csangcseng 3B rakéta december 26-án, a korai órákban indult el a hszicsangi űrközpontból. Az általa szállított műholdak sikeresen Föld körüli pályára is álltak, a rakéta gyorsítói azonban visszahullottak, és a dél-kínai Kuanghszi régióban zuhantak le végül.

Hirdetés

Az alábbi felvételen megnézhető, hogyan zuhant le a gyorsító, ami egyébként beszámolók szerint egy ház mellett ért földet.

Kínát korábban többek is vádolták azzal, hogy nem fordít megfelelő gondot az űrrakétáira, messze nem ez az első ilyen alkalom. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.