Hirdetés

Barát és játszótárs üzemmódokat is rejt a Bing chatbot



|

Titkos üzemmódokat találtak a Microsoft mesterséges intelligenciával turbózott chatbotjában.

Hirdetés

Továbbra sem csillapodik az érdeklődés a Microsoft legújabb szolgáltatása, a két hete leleplezett Bing chatbot körül, amit annak köszönhetnek a redmondiak, hogy a rendkívül népszerű ChatGPT mögött álló GPT nyelvi modellt vetették be a siker érdekében.

A jelenleg még csak várólistáról hozzáférhető MI-chatbot 48 óra alatt több mint 1 millió érdeklődőt vonzott, a hivatalos rajtig viszont még sokat finomhangolják a viselkedését. Legutóbb a hosszúra nyúlt beszélgetések során fellépő zavarok miatt avatkozott be a Microsoft, most pedig egy újabb készülő változtatásra is fény derülhetett.

Hirdetés

A Bleeping Computer munkatársa ugyanis a chatbottal kísérletezgetve rábukkant egy kísérleti funkcióra, amellyel különböző üzemmódokba állítható Bing csevegője. A platform összesen 4 eltérő beállítást kínál, melyeket aktiválva más-más jellegű válaszokra számíthatnak a felhasználók.

  • Asszisztens: Ebben az üzemmódban a Bing személyi asszisztensként viselkedik, olyan feladatokat vállalva, mint a repülőjegyek foglalása, e-mailek küldése vagy emlékeztetők beállítása.
  • Barát: Ebben az üzemmódban kifejezetten emberi arcot mutat az algoritmus, s egy barát válaszait szimulálva akár érzésekről, érdeklődési körökről és egyéb személyes témákról is cseveghetünk vele.
  • Játék: Játék üzemmódban a Bing a játszótársunkká válik, kvízeket, akasztófát, tic-tac-toe-t és egyéb mókákat támogatva.
  • Sydney: Ez a jelenleg is ismert, alapértelmezett Bing Chat mód, amely a Bing keresést és a ChatGPT-t használja a kérdések megválaszolásához. A név a szolgáltatás belső kódnevéből ered.

A Bleeping Computer cikke képernyőfotókkal is szolgált, amelyek bizonyítják, hogy az üzemmódok aktiválásakor a Bing valóban megváltoztatja a "hangnemét", és az ígérteknek megfelelően generálja a válaszait.

A felhozatal kétségtelenül izgalmas, a lap megkeresésére azonban a Microsoft nem volt hajlandó nyilatkozni a témában, így még egyáltalán nem biztos, hogy a nagyközönséghez is eljutnak a módosítható funkciók. Megeshet például, hogy a tesztelés során kaszálják őket, de az sincs kizárva, hogy csak egy fejlesztői eszközről van szó, amit soha nem is szántak nyilvános használatra.

Ha szigorúak akarunk lenni, a Bing chatbot körül egyelőre csak a bizonytalanság biztos, a redmondiak ugyanis nagyon siettek a novemberben megjelent ChatGPT népszerűségének meglovagolásával. Így ugyan sikerült beelőzniük a jóval lassabban és egyelőre kevesebb sikerrel reagáló Google-t,  ám ez egyben azt is jelenti, hogy egy kifejezetten képlékeny terméket tettek hozzáférhetővé, még ha némi korlátozással is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.