Hirdetés

Bármit is olvasol, egyelőre nem kell pánikolni az OpenAI új mesterséges intelligenciájától



|

Ijesztő hírek jelentek meg a ChatGPT fejlesztőjének legújabb technológiai áttöréséről.

Hirdetés

Sam Altman hirtelen visszavételével ugyan már napokkal ezelőtt lezárult az OpenAI-nál kirobbant hatalmi harc, a médiához azonban azóta is megállás nélkül szivárognak a különböző pletykák arról, hogy mi is vezetett a vezérigazgató váratlan kirúgásához és azt követő néhány napos szappanoperához.

Az eddigi ismereteink alapján a CEO eltávolítását két tábor nézeteltérése okozta: Altman és köre a gyors fejlesztéseket és a monetizáció sürgetését támogatta, míg mások megfontoltabban jártak volna el a mesterséges intelligenciával. Ennek kapcsán látott napvilágot egy jelentés, ami aggodalomra adhatott okot, ám úgy néz ki, hogy alaptalan a pánikkeltés.

Hirdetés

A napokban a Reuters hírügynökség és a The Information szellőztette meg, hogy Altman kirúgásában egy levélnek is szerepe lehetett, amelyet meg nem nevezett kutatók írtak, és ami a titokzatos Project Q néven futó kísérleti technológia veszélyeire hívta fel az igazgatótanács figyelmét. A Project Q egy új AI-modell, ami állítólag már szimplább matematikai feladatokat is képes megoldani, s így közel került jelenlegi megoldásoknál jóval kifinomultabb általános mesterséges intelligenciához (AGI).

Ez pedig állítólag aggodalommal döntötte el a vállalatot felügyelő testületet, hozzájárulva a fejlesztéseket sürgető Altman elmozdításához. Legalábbis ezt állította a futótűzként elterjedt pletyka, ám a The Verge érdeklődésére az OpenAI szóvivője azóta cáfolta, hogy ez lenne a helyzet, valamint ettől függetlenül a lap egy belsős forrása is azt mondta, hogy az igazgatótanács nem kapott ilyen levelet, és hogy a vállalat aktuális kutatásai semmiben sem befolyásolták a régi-új vezérigazgató kirúgását.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy megnyugodhatunk, alaptalan volt az OpenAI potenciális világpusztító AI-jától való rettegés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.