Hirdetés

Beadták a BioNTech első rák elleni, kísérleti vakcináját



|

A BNT111-et egy pikkelysömör kezelésére használt gyógyszerrel együtt kapta meg a beteg.

Hirdetés

A BioNTech nemrégiben óriási áttörést ért el az mRNS-vakcinákkal, a technológiát már a koronavírus elleni küzdelemben is alkalmazták. Most új fronton vetik be kíséleti jelleggel: 120 résztvevőn fogják tesztelni a BNT111 nevű vakcina és a Libtayo kombinációját, mely utóbbit a pikkelysömör kezelésére használják. Azt próbálják kideríteni, mennyire hatékonyak együtt, mennyire biztonságosak, valamint milyen hatásuk van együtt és külön-külön. Az első páciensről csak annyit tudni, hogy EU-állampolgár, és melanómával küzd.

Elméletben az mRNS-alapú oltások a daganatos megbetegedések gyógyításában is segíthetnek, és sok más olyan betegségre is felkészíthetik az immunrendszert, melyek gyógymódja egyelőre nem ismert.

Hirdetés

A Libtayo a Regeneron és a Sanofi terméke, így a kísérletben ők is részt vesznek, több európai ország jóváhagyásával. A közeljövőben két további kísérleti vakcina tesztelése kezdődhet meg, a BioNTech pedig szeretné elérni, hogy idővel egyre gyorsabban készülhessenek és forgalomba kerülhessenek az oltások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.