Hirdetés

Beépített ujjlenyomat-olvasóval fokozza a bankkártyák biztonságát a Samsung



|

Jóval biztonságosabbá teszi a fizikai bankkártyákat a koreaiak új fejlesztése.

Hirdetés

Manapság már széles körben elterjedt a mobilos és az okosórás fizetés, a legtöbbek zsebében/táskájában viszont még ezzel együtt is ott lapul a jó öreg fizikai bankkártya, amely ki van téve a vezeték nélküli NFC- és RFID-technológiák kihasználásával elkövetett lopási kísérleteknek.

A kártyák biztonságos tárolására így jelenleg a dedikált RFID- és NFC védőtokok jelentenek megoldást, a kibocsátók azonban már az integrált ujjlenyomat-olvasókkal is kísérleteznek, melyek egy plusz védelmi réteggel látják el a kártyás tranzakciókat. A Samsung most egy olyan technológiával állt elő, ami idővel akár szabvánnyá is válhat.

Hirdetés

A koreaiak által prezentált megoldás abból a szempontból világelső, hogy egyetlen integrált áramkörrel oldja meg az ujjlenyomat érzékelését és védelmét, amely a POS-kártyaolvasótól kapja az energiát. A feldolgozás magán a kártyán történik, így a biometrikus adatok nem kerülnek megosztásra a fizetést fogadó féllel és a bankkártyák kibocsátóival.

Az integrált chip akár három ujjlenyomatot is képes tárolni, a fizetéskor pedig csak rá kell helyeznünk az ujjunkat az erre szolgáló felületre. A Samsung szerint az egyetlen chipet alkalmazó megoldás egyszerűbbé teszi a biometrikus azonosítással ellátott kártyák tervezését és gyártását, a technológia által garantált fokozott védelem pedig biztonságosabb tranzakciókat jelent.

"A termék a következő generációs integrált fizetési áramkörök piacának első számú szereplőjeként pozicionálja a Samsungot, amely egy teljesen új fizetési élmény bemutatásával járul hozzá a biometrikus kártyák piacának bővüléséhez."

- méltatta az újdonságot Gwanbon Koo, a biztonsági fejlesztésekért felelős Security & Power Product Development Team alelnöke. Amennyiben a nagy kártyakibocsátók ráharapnak a Samsung megoldására, a jövőben több szolgáltató repertoárjában is felbukkanhat a kompakt technológia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.