Hirdetés

Bekerült a Microsoft Store-ba egy funkció, aminek mindig is léteznie kellett volna



|

11 évbe telt, de végre észbe kaptak a redmondiak.

Hirdetés

A Microsoft még 2012 októberében, a nem túl szép emlékű Windows 8 részeként indította útnak a saját alkalmazásboltját, a debütáláskor még Windows Store néven futó Microsoft Store-t, ami az operációs rendszerhez hasonlóan sosem lett kimondottan népszerű, azóta viszont rengeteget fejlődött, így ma már jóval használhatóbb, mint az eredeti formájában volt.

Hiányosságok ugyanakkor még mindig akadnak, melyek közül talán a legordítóbb az volt, hogy nem dönthettünk a boltban vásárolt játékok telepítési helyéről, minden a Windows saját meghajtóján került elhelyezésre. A jó hír, hogy ennek most vége.

Hirdetés

A Microsoft egyik szoftvermérnöke ugyanis az X (korábban Twitter) felületén adta hírül, hogy a Microsoft Store legújabb, 22310-es kiadásában már végre magunk határozhatjuk meg a telepítési célmappát, amivel az alkalmazásbolt végre felzárkózott az olyan konkurensekhez, mint a Steam vagy az Epic Games Store. A funkció beharangozásához egy videót is kaptunk, amely megmutatja a folyamatot.

A poszt azt írja, hogy a frissítés az összes felhasználó számára elérhető, a Tom's Hardware vonatkozó beszámolója szerint viszont csak a Windows 11-re szól, így e sorok írásakor nem egyértelmű, hogy pontosan kik érintettek. Az biztos, hogy a Microsoft részéről nem igazán lenne fair kizárni a Windows 10-es közönséget, hiszen az aktuális kimutatások alapján ők még mindig jóval többen vannak, mint a Windows 11-re áttértek tábora.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy aki az Xbox alkalmazáson keresztül telepítette a PC-s játékokat, az már eddig is megválaszthatta az installálás helyét, ami persze csak még érthetetlenebbé teszi, hogy a Microsoft Store-ban miért kellett ennyit várni erre az alap funkcióra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.