Hirdetés

Beköszön a 21. század a BKK egyik legfontosabb járatára



|

Fontos fejlesztést tesztel a Budapesti Közlekedési Központ, ami már több nyugati nagyvárosban is elérhető.

Hirdetés

A magyar utasok már megszokhatták, hogy a hazai tömegközlekedés malmai valamivel lassabban őrölnek, elég csak az elektronikus jegyrendszer bevezetése körüli elhúzódó huzavonára gondolni. Most azonban a Budapesti Közlekedési Központ egy jelentős fejlesztést készül bevezetni a 100E Repülőtéri Expressz buszok vonalán, utasbarátabbá téve a szolgáltatást.

Egész pontosan az érintésmentes fizetésről van szó, melynek révén könnyedén vásárolhatunk jegyeket a járművek fedélzetén. A 24.hu beszámolója szerint a számos világvárosban már évek óta jól működő megoldást június 20-tól kezdik tesztelni a 100E járatokon, a MasterCard kártyakibocsátó és a K&H Bank közreműködésével.

Hirdetés

A technológiának hála az utasoknak elég csak a bankkártyájukat, vagy a fizetésre alkalmas okostelefonjukat/okosórájukat elővenniük, a vásárlásra szolgáló terminál pedig automatikusan levonja a jegy árát.

A cikkből sajnos nem derül ki, hogy meddig tart a teszt, illetve hogy mikor kerülhet sor a rendszer éles bevezetésére. A 2017 óta elérhető 100E Repülőtéri Expressz mindenesetre éppen egy jelentős korszerűsítésen esett át, a mai naptól ugyanis vadonatúj MAN Lion's típusú járművek közlekednek a BKK által "prémium járatként" jellemzett vonalon.

A járat a hét minden napján 0-24 óráig közlekedik, júniustól viszont még az eddig megszokottnál is sűrűbben, hétköznap napközben 7-8 percenként indulnak a buszok a végállomásokról. A járat sűrítése érinti a hajnali, reggeli, napközbeni és késő esti időszakot is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.