Hirdetés

Belső vita miatt késhetnek a Samsung QD OLED tévéi



|

A Samsung különböző részlegei beszámolók szerint nem tudtak megegyezni egy, a QD OLED tévék árát befolyásoló kérdésben.

Hirdetés

Az idei év egyik első érdekes technikai újdonsága a Samsung QD OLED tévéinek bemutatása, ami akár alapvetően felrázhatja a tévés piac jelenlegi állapotát. Az új modellek tényleges megjelenését viszont egy váratlan körülmény hátráltathatja, amit látszólag könnyű lenne megoldani, ám a következményei egyáltalán nem elhanyagolhatók.

Egy beszámoló szerint a Samsung két részlege között támadt nézeteltérés, egészen pontosan arról, hogy a kijelzők legfontosabb alkatrészeit gyártó Samsung Display milyen áron adja át a kész terméket összeszerelő Samsung Electronics számára a QD OLED modellekben felhasználásra kerülő paneleket.

Hirdetés

Ez két okból is fontos, egyfelől a Samsung Display 2021-ben rosszabb teljesítményt mutatott, mint egy évvel korábban, így ennek a részlegnek minden bizonnyal fontos, hogy az újfajta panelekkel tudjanak javítani az eredményeiken.

A tényleges vitát viszont nem ez váltotta ki, hanem a másik tényező, ami a versenytárs, az LG Display árazása, akik a Samsungnál olcsóbban tudják adni partnereiknek W-OLED paneljeiket, a Samsung Electronics pedig nem szeretne ennél többet fizetni, még akkor sem, ha a saját cégükön belül történne a tranzakció. A panelek ára ugyanis befolyásolja a QD OLED tévék végfelhasználói árcéduláját is, a Samsung pedig értelemszerűen nem szeretne hátrányba kerülni ezen a fronton az LG paneljeit használó konkurensekkel szemben.

A beszámoló szerint a panelek ára között nagyjából száz dollár, azaz kicsit több, mint harmincezer forint különbség van, ami a prémium tévék ára esetén nem feltétlenül jelentős, de a versenytársakkal szemben minden különbség számít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.