Hirdetés

Bemutatkozott a Facebook és a Ray-Ban okosszemüvege



|

A Ray-Ban Storiesben két kamera található, a kukkolók imádni fogják.

Hirdetés

Az okosszemüvegek kora még nem jött el, az évek óta kapható Snap Spectacles sem érhető még el világszerte. A Facebook úgy gondolta, felveszi vele a versenyt, és ma bemutatta a Ray-Ban Stories szemüveget, mely az EssilorLuxotticával együttműködésben készült el. 

A klasszikus dizájnt viselő eszközzel könnyedén lehet fotókat és videókat készíteni, köszönhetően a két 5MP-es lencsének, de alkalmas zenehallgatásra és telefonálásra is a beépített mikrofonon és hangszórókon keresztül.

Hirdetés

Bár önmagában is több száz fotót vagy több tucat videót tud tárolni, ezeket csak iOS-es vagy androidos telefonok segítségével tudjuk közzétenni. Fotózásra használhatjuk az egyik száron lévő gombot, a hangerő állításában vagy a telefonhívások fogadásában pedig egy érintős rész segít. Arról, hogy épp felvétel készül, egy fehér LED tájékoztatja környezetünket, de ez nem egy kijátszhatatlan módszer.

A készülék mindössze 50 grammot nyom, és egy bőr töltőtokkal érkezik. Az akkumulátora kibír egy teljes napot. Nem vízálló, és még a fröccsenésektől is óvni kell.

A kezdő ára 299 dollár, de kérhető egyedi lencsével és három különböző stílusban. A lencsék nem jelenítenek meg információkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.