Hirdetés

Bemutatkozott a Galaxy Note 10-be kerülő Exynos 9825 chip



|

Közvetlenül a Galaxy Note 10 bemutatója előtt rántotta le a leplet a 7 nm-es lapkáról a Samsung.

Hirdetés

A Samsung órákkal a Galaxy Note 10 bemutatója előtt lerántotta a leplet az új csúcsmobilokba kerülő rendszerchipről, az Exynos 9825-ről. Az új SoC 7 nm-es EUV gyártástechnológiával készült, és frissítést jelent a 8 nm-es Exynos 9820-hoz mérten. 

Hirdetés

A Mali G76MP12-es GPU gyorsabb lett, maga a platform pedig az első az iparágban, ami már EUV eljárást használ. Az Exynos 9820 még 8 nm-es LPP technológiával készült. A Samsung az új lapkától még jobb játékélményt és grafikus teljesítményt vár, bár leginkább a hatékonyság fokozására törekedtek, nem arra, hogy benchmark-rekordokat döntsenek meg. 

Maga a processzor igazából nem változott, továbbra is két M3 Cheetah magot egészít ki két Cortex-A75 és négy Cortex-A55, valószínűleg ugyanolyan órajelekkel, ugyanis ezekre nem tért ki a gyártó. 

Az LTE-modem a Shannon 5000 maradt, Cat.20-as le- és Cat.13-as feltöltéssel. 5G-s kapcsolat csak akkor hozható létre, ha a chipet kiegészítik az Exynos 5100-as modemmel, ami elvileg benne lesz a Galaxy Note 10+ 5G-ben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.