Hirdetés

Bemutatkozott a Realme első prémium telefonja



|

A Samsung Galaxy S22 riválisa lehet a kínai gyártó újdonsága.

Hirdetés

A megfizethető okostelefonjairól ismert Realme már novemberben bejelentette, hogy a GT2 Pro nevű csúcsmodelljével története során először a prémium szegmensben is ringbe kíván szállni a riválisok ellen.

A zászlóshajó kapcsán decemberben vált hivatalossá, hogy környezetbarát lebomló hátlappal és hatalmas látószögű kamerával érkezik, a nemrég lezajlott hivatalos bemutatóról pedig minden mást is megtudhattunk.

Hirdetés

A Realme végül két modellt küld harcba, az abszolút csúcs GT2 Pro mellett az olcsóbb és visszafogottabb GT2-t is választhatják majd az érdeklődők. A gyártó sajtóközleménye leginkább a GT2 Próval  foglalkozott, a következő specifikációkat tárva a világ elé:

Realme GT2 Pro specifikációk

  • Képernyő: 6,7 hüvelykes LTPO AMOLED, 1440 x 3216 pixeles felbontás, 120Hz, HDR10+, 1400 nit maximális fényerősség
  • SoC: Snapdragon 8 Gen 1 (4nm)
  • Memória/Tárhely: 8GB/128GB, 8GB/256GB, 12GB/256GB, 12GB/512GB
  • Hátlapi kamera: 50 MP széles, 50 MP ultraszéles, 3 MP mikroszkópos makró lencse, az utóbbi akár 40x-es nagyítással. Videó: 4K/60 fps, 1080p/240 fps
  • Előlapi kamera: 32 MP széles látószög. Videó: 1080/30 fps
  • Akkumulátor: 5000 mAh Li-Po, 65W-os gyorstöltéssel
  • Színek: fehér, zöld, fekete, kék
  • Egyéb: 5G, Android 12 (Realme UI 3.0), kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó, dupla SIM

Ami pedig az olcsóbb GT2-t illeti, ezt sajnos nem részletezte túl a Realme beharangozója. Annyit lehet tudni, hogy a telefon nagyrészt megegyezik a nagytesóval, de van egy lényeges különbség is: a sima GT2 az előző generációs Snapdragon 888 chipet használja. Ez a SoC persze még mindig bivalyerős, így semmiképp sem szabad előre leírni a megfizethetőbb modellt.  A másik ismert kompromisszum pedig a kijelzőt érinti, ami a megjeleníthető színek számában tud valamennyivel kevesebbet.

Első körben mindkét telefon Kínában válik elérhetővé, a globális rajtjuk dátumáról és a hivatalos árukról egyelőre nincs információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.