Hirdetés

Bemutatkozott a Snapdragon 888 Plus, ezek a gyártók vetik be először



|

Kisebb teljesítménynövekedést hozott a Qualcomm aktualizált csúcslapkája.

Hirdetés

Még csak fél éve annak, hogy a Qualcomm bemutatta az addigi legerősebb bajnokát, a Snapdragon 888 5G SoC-t, amit azóta több gyártó is alkalmazott már az Asustól a OnePluson át a Samsungig. Most azonban eljött a frissítés ideje, az MWC 2021-en leleplezték a még izmosabb Snapdragon 888 Plus 5G-t.

Néhány hónap alatt persze az alapváltozat sem tudott igazán megöregedni, így nem számolhatunk be hatalmas előrelépésről: a Cortex X1 rendszermag órajele 2,84-ről 2,995 GHz-re nőtt, a Hexagon 780 modul pedig 20%-kal jobban teljesít az AI-feladatokban. Ettől eltekintve viszont minden más (Adreno 660 grafikai egység, Spectra 580 ISP, FastConnect 6900 adatkommunikációs modul) maradt a régiben.

Hirdetés

A Qualcomm egyúttal közölte az első gyártók listáját is, melyeknél visszaköszön az újdonság. A sort az Asus, a Honor, a Motorola, a Vivo és a Xiaomi nyitják, akik már 2021 harmadik negyedévében előállnak az üdvöskéikkel. Az SD888+ ezzel összességében mozgalmasabb startot produkál, mint a tavalyi 865+, amire csak 2 gyártó (Asus, Lenovo) kötelezte el magát már a bemutató idején.

Az Asus egy ROG, tehát gaming mobilban veti majd be az új chipsetet, a Honor egy Magic3-szériás zászlóshajóban, a Vivo-Xiaomi-Motorola hármasáról pedig csak annyit tudni, hogy szintén valamilyen csúcstelefonban prezentálják a vásárlóknak. A Qualcomm szerint összességében már több mint 130 gyártó fejleszt olyan terméket, ami a Snapdragon 888 és a 888 Plus valamelyikét használja.

A san diego-i cég műsorának másik nagyobb bejelentése az volt, hogy 39 mobilkommunikációs partnerrel társultak az 5G mmWave technológia támogatására, melyek listája a következő:

AT&T, Casa Systems, China Unicom, Chunghwa Telecom, Deutsche Telekom, Electronics Telecommunications Research Institute (ETRI), Elisa, Fastweb, Fibocom, Gongjing Electronic, HMD Global, HONOR, Infomark Co., Ltd, Innowireless Co., Ltd., KDDI CORPORATION, Kyocera, MeiG, Motorola, NBN Co, Nokia, NTT DOCOMO, Oppo, Optus, Orange, Partron Co., Ltd., Quectel, Rakuten Mobile, Samsung Electronics, Singtel, Softbank Corp, Sunsea AIoT, TCL Communication, Telia Finland, Telstra, True Corporation Plc., UScellular, vivo, Xiaomi, ZTE.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.