Hirdetés

Bemutatkozott egy 7 mm-es, portok nélküli laptop



|

Vajon mi lesz az uralkodó irány a következő években? Maradnak a portok, vagy a papírvékony gépek felé tendál a világ?

Hirdetés

Hatalmas verseny van a laptopok piacán, a gyártók a határokat feszegetik, hogy az egyre kisebb házakba folyamatosan be tudják pakolni a legkorszerűbb hardvereket, miközben szem előtt kell tartaniuk, hogy az eszközök ne veszítsenek a strapabíróképességükből se. A méretek folyamatos csökkenésével párhuzamosan sokszor előfordul, hogy egy hordozható eszköz csak Wi-Fi segítségével csatlakozhat az internetre és az USB-A portok is egyre ritkábbak.

Hirdetés

A most bemutatkozott laptop azonban még az Apple által néhány éve bedobott, kizárólag USB-C-s gépeken is jóval túlmutat. A Craob X eszköze mindössze 7 mm vastag, amit többek közt úgy értek el, hogy egyáltalán nincsenek csatlakozók rajta.

Egyelőre kicsit szkeptikusak vagyunk az eszközzel kapcsolatban, annak megoldásai ugyanis túl fejlettnek tűnnek. A Craob X egyetlen csatlakozó felülete egy MagSafe-szerű dokkoló, ami nem csak a töltésről gondoskodik, hanem rendelkezik egy SD-kártya olvasóval, Jack-csatlakozóval és két darab USB-C porttal is, mágnes segítségével csatlakozik a képernyő hátuljához.

A kamera egy apró lyukon keresztül leskelődik ránk a 4K-s panel mögül, a specifikáció pedig szintén gyanúsan erős a hivatalos weboldal alapján. A Craob állítása szerint a gépben egy 12. generációs Intel i7-1280P dolgozik, ami direkt a gyengébb hűtéssel rendelkező gépekbe szán az Intel. A processzor hat nagy teljesítményű és nyolc energiatakarékos maggal rendelkezik, amit elvileg akár 32GB LPDDR5 memóriával is megtámogathatnak a leendő tulajok.

Furcsa világot vetít elő a Craob X, ahol a hordozható eszközökön már egyáltalán nincs port. Kíváncsian várjuk, hogy ha a gép tényleg létrejön, hatással lesz-e a nagy gyártókra és esetleg elkezdünk-e látni több olyan eszközt, ami egyáltalán nem rendelkezik fizikai csatlakozóval.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.