Hirdetés

Bemutatkoztak a mobilfotózás királyai: itt a Google Pixel 3 és Pixel 3 XL



|

799 és 899 dollártól lesznek vihetőek a Google új zászlóshajói, amelyek külsőre és belsőre is éppen olyanok, mint vártuk.

Hirdetés

Tegnap kora este hivatalosan is bemutatkoztak a Google legújabb zászlóshajói. A Google Pixel 3 egy 5,5 hüvelykes, 18:9-es képarányú kijelzőt kapott, és 799 dollártól már most előrendelhető. A Pixel 3 XL 6,3 hüvelykes, 18,5:9-es kijelzőt kapott, az ára szintén emelkedett, 899 dollártól rendelhető. 

Hirdetés

A szivárgások mind igazak voltak, túl sok meglepetés nem maradt a bemutatóra, ugyanakkor vannak olyan új szoftvertrükkök, amelyek elsőként ezeken a készülékeken jelennek meg. Szintén ezekben debütál a Google új Titan Security biztonsági lapkája, ami az adatok védelmét garantálja. 

A mobilfotózás királyai

A mobilfotózás megint szintet lép, hála a Google szoftveres trükkjeinek. A Night Sight funkció például esti fényviszonyok mellett is világos képeket lő, a bemutatón szinte lealázta az iPhone XS-t. A Super Res Zoom pedig a gépi technológiáknak hála több fotót kombinál, és a digitális zoomhoz képest sokkal szebb nagyítást eredményez. A Top Shot funkció pedig folyamatosan figyeli a történéseket, és az elbaltázott fotók helyett felajánlja azokat, amelyek tökéletesen sikerültek (a fotózás előtti, utáni pillanatokat, ami hasznos, ha valaki pislogott, bemozdult, elmozdult). 

Szintén praktikus a csoportos szelfimód, ami a második előlapi kamerát aknázza ki. Szelfizéskor egyszerűen kifelé zoomolhatunk, és mindenki ráfér a fotóra. A portréfotóknál a háttér elmosásának szintje állítható, a Playground funkció pedig animált, környezetükre reagáló animált karakterekkel dobja fel a képeket. Az előlapi kamerák is kínálnak már videós stabilizációt, a Motion Auto Focus pedig egy konkrét elemen rögzíti a fókuszt. 

Mindkét okostelefon hátlapjára egyetlen 12,2 megapixeles, dual pixeles kamera került, optikai és elektronikus stabilizálással. A 4K-s videók 30 fps mellett rögzíthetőek, az 1080p-s anyagok 120 fps, a 720p-s anyagok 240 fps mellett. Az előlapra két 8 megapixeles szenzor került, 75 és 97 fokos látószögekkel. 

A többi extra

A Flip to Shh módnak hála a készülékek minden értesítést némítanak, ha lefelé fordítva tesszük azokat le. A Call Screen funkció pedig Amerikában a telefon felvétele nélkül válaszol a telemarketinges hívásokra (a Google Duplex nyomán). 

Nem hiányzik az új modellekről az előlapi sztereó hangszórópár, ami 40 százalékkal hangosabb, mint korábban. Az Active Edge-nek hála a ház oldala nyomásérzékeny. Színekben pedig a "csak fekete" és a "tisztán fehér" mellett a "nem rózsaszín" választható. 

A kijelző alatt Qualcomm Snapdragon 845-ös chip, 4 GB RAM, 64/128 GB tárhely, Bluetooth 5.0, NFC, USB-C található. Az alumínium keret mellett Gorilla Glass védőüveg jellemzi a víz- és porálló házat. A készülékekhez 18 wattos gyorstöltő jár, de az új, 79 wattos Pixel Stand vezeték nélküli töltővel (10 watt) is tölthetőek. Ez utóbbi okoskijelzővé alakítja a mobilokat, és az okosotthon eszközeinek vezérlésében is segít. Digitális képkeretet is tud csinálni a mobilokból, vagy akár ébresztőt, ami hang mellett fénnyel is jelez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.