Hirdetés

Bemutatkoztak a vadonatúj olcsó Nokia mobilok



|

Annyira nyomott áron kínálja okostelefonjait a Nokia, hogy még az Androidból is speciális kiadás került rájuk. És a jelek szerint ez kell a sikerhez.

Hirdetés

Idén már hallatott magáról a HMD Global által életben tartott Nokia márka, méghozzá G21 és G11-es készülékeivel, illetve egy szaftos pletykával, miszerint hamarosan egy újabb ikonikus készüléket éleszt újjá, a Nokia 2760 Flipet 4G-változatban. Aztán itt a másik sztori is, ami még egészen friss, nevezetesen az, hogy a VoLTE-n bonyolított hangkódolást a szabadalmi díj megfizetése nélkül használta telefonjaiban, ezért több európai országból is kitiltották készülékeit.

Most azonban egy egészen más természetű ügy miatt került rivaldafénybe a cég, mégpedig azért, mert a belépőszinten kíván erősíteni. Ugyanis a számok azt mutatják, hogy ebben a kategóriában van a Nokiának igazán keresnivalója (10 millió C-sorozatú készülék már gazdára talált).

Hirdetés

Nokia C-sorozat

Az MWC kezdetére időzítette a HMD Global a bejelentését, miszerint a belépőszinten három készülékkel erősít tavasszal. A C2 2nd Edition, a C21 és a C21 Plus technikai specifikációit nézve senki nem fog elszédülni - még ebben a szegmensben is szerénynek számítanak a paraméterek.

A C2 második kiadása mindössze 79 euró, amiért egy MediaTek SoC-vel hajtott mobil és mindössze 1 vagy 2 GB RAM-ot, valamint egy fixfókuszú 5 MP-es kamerát tartalmaz. A harmatos technikai adatok azonban elegendőek ahhoz, hogy a Google Android elfusson a mobilon, mégpedig a Go-kiadás, abból is a 11-es verzió. Extraként a fém keretet és masszív megépítést lehet még említeni.

A 99 eurós C21 már egy fokkal erősebb, de még ezen is az Android 11 Go rendszerrel találkozhatsz. A telefont Unisoc SC9863A chip hajtja, 2-3 GB RAM kerül bele és 8 MP-es a kamerája. Extraként az ujjlenyomat-olvasó, a jackcsatlakozó és a 3000 mAh-s akku emelhető ki. A fenti két telefon azonban

magyarországi felhasználók számára érdekesség csupán,

ugyanis egyik készülék sem lesz kapható hazánkban (hivatalosan). Amit viszont meg lehet majd venni - feltéve, hogy rendezi a HMD Global a jogi vitáját - az a Nokia C21 Plus, a trió legerősebb tagja.

A Nokia C21 Plus a fenti két mobilhoz viszonyítva mindenben jobb, de ára is magasabb: 119 euró. A kijelző 6,52"-os és 720×1600-as felbontású, az SoC pedig ezúttal is Unisoc SC9863A, amihez a magyarországi sötétcián színű változatban 2 GB RAM és 32 GB tárhely kapcsolódik. A hátlapi 13 MP-es szenzort egy 2 MP-es mélységérzékelő segíti, a szelfikamera pedig 5 MP-es. 5G és egyéb extrák nincsenek, de van ujjlenyomat-olvasó, 4000 mAh-s akku, jack, IP52-es fröccsenésállóság és a megépítés is masszív. Sajnos a Type-C helyett még micro USB-vel fogsz találkozni és az Android Go is csupán 11-es.

Mindegyik belépőszintű telefonra 2 évig érkezik biztonsági frissítés negyedévenként, OS-frissítésről sajnos nem kaptunk hivatalos megerősítést. A hazánkban állami támogatással elérhető 2G/3G-mobilok cseréjénél sok felhasználó kereshet ilyesmi, olcsó okostelefont, de azért 119 eurós árszinten már akad jó néhány - főként kínai - konkurens is, amelyekkel nem lesz könnyű dolga a Nokia új C-szériájának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.