Hirdetés

Beperelték a GameStop részvényárát felpumpáló Reddit-felhasználót



|

A közösségi oldalról induló mozgalom egyik vezető alakját piaci manipulációval vádolják, természetesen ő tagad mindent.

Hirdetés

Hatalmas káoszt okozott a 2021 január végén a Redditről induló mozgalom a tőzsdén, amikor a közösségi oldal felhasználói összehangoltan rengeteg GameStop részvényt vásároltak, hirtelen megnövelve annak értékét.

A WallStreetBets oldalon egymást támogatva az emberek a GameStop és az AMC részvényeket is shortolták, amely többek között azt is eredményezte, hogy egyes tőzsdei applikációk, mint például a Robinhood, korlátozták az adott részvények értékesítésének lehetőségét.

Az ügy jelenleg ott tart, hogy hamarosan virtuális tárgyaláson vesz részt a Reddit társalapítója, a Robinhood alapítója, valamint a reddites mozgalom vezető alakja, Keith Gill is. Gillnek viszont emellett másik oldalról magát is védenie kell majd, ugyanis a Hagens Berman jogi iroda nevében beperelték piaci manipuláció vádjával.

Hirdetés

Eszerint Gill amatőröket befolyásolva megtévesztő bejegyzésekkel manipulált több embert több ipari szabályt megszegve, hogy így tudjon nyerészkedni. A Redditen Roaring Kitty néven aktív felhasználó szerint erről szó sincs, és kijelentette, hogy senkit nem biztatott részvények vásárlására vagy eladására saját érdekéből.

Hozzátette, hogy nem tartozik semmilyen csoporthoz, amely manipulálná az egyes részvények árát, illetve csakis publikus információk alapján dolgozott, nincsenek bennfentes kapcsolatai a GameStoppal. A GameStop piaci értéke azóta jelentősen zuhant.

A bírósági meghallgatás ma este 6 órától lesz élőben követhető YouTube-on:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.