Hirdetés

Beperelték az Ubert, amiért a mozgássérültekkel is kifizetteti az extra várakozási időt



|

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma citálja bíróság elé a fuvarcéget.

Hirdetés

A járvány miatt bevezetett lezárásokkal a tavalyi évben 3 milliárd dollárral csökkent az Uber bevétele, a 2021-es részadatok azonban azt mutatják, hogy idén ismét sikeres időszakot zárhat a személyszállítás mellett már étel- és teherszállítással is foglalkozó vállalat.  

Az év végére viszont komoly ellenlábast szerzett magának a cég, az USA Igazságügyi Minisztériuma ugyanis nemrég pert indított az Uber ellen, amiért az a mozgássérült ügyfelektől is pénzt kér az extra várakozási időért.

Hirdetés

A minisztérium beadványa két fogyatékkal élő panaszos tapasztalatain alapul. Az egyikük egy 52 éves, mind a négy végtagján bénult nő, aki az otthona és a rehabilitációs központ között vette igénybe az Uber szolgáltatásait. Állapotából adódóan nem tudott beleférni az elkészüléssel a cég által biztosított 2 perces várakozási időbe, a többletért felszámolt díj visszatérítését viszont megtagadták tőle.

A másik panaszos egy 34 éves, agyi bénulásban szenvedő férfi, akinek ugyan eleinte megadták a kért visszatérítést, ám egy idő után már az ő esetében is elutasították a visszafizetést. Az Igazságügyi Minisztérium szerint az Uber ezzel megsérti az Egyesült Államok mozgássérültekre vonatkozó törvényeit, és "másodrangú állampolgárokként" kezeli a károsultakat.

Az Uber szóvivője, Matt Kallman értetlenül áll a per előtt, elmondása szerint ugyanis aktív egyeztetésben voltak a kormányzattal a szabályaik módosításáról. A minisztérium álláspontja viszont az, hogy az alperes nem volt hajlandó "észszerű változtatásokat" eszközölni az előírásaiban.

A vállalat közleménye most arról ír, hogy frissítették az alkalmazást, így már automatikusan elengedik a várakozási díjakat azoknak, akik igazolják a rokkantságukat. Ez azonban még nem menti meg az Ubert attól, hogy a bíróság kártérítésre kötelezze a korábbi ügyfelek miatt, akiknek a jelentkezését az Igazságügyi Minisztérium most telefonon és e-mailben várja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.