Hirdetés

Betiltják a Google-t az egyik szakadár ukrajnai területen



|

A helyi oroszbarát vezetés terrorizmus propagálásával vádolja a keresőóriást.

Hirdetés

A február óta tartó orosz-ukrán háború miatt bevezetett gazdasági szankciókkal Oroszország és a nyugati tech cégek között is elmérgesedett a viszony, így az elmúlt hónapok során láthattuk, hogy Vlagyimir Putyinék betiltották a szélsőséges tevékenységek népszerűsítésével vádolt Facebookot és Instagramot, most pedig a hasonló vádakkal illetett YouTube-nak is kiosztottak egy gigabüntetést.

A következő célpont a videómegosztót birtokló Google lehet, miután az egyik oroszbarát ukrajnai szakadár köztársaság vezetője bejelentette a keresőóriás blokkolását.

Hirdetés

Ahogy a brit The Guardian írja, a kizárólag Oroszország, Szíria és Észak-Korea által elismert Donyecki Népköztársaság élén álló Gyenyisz Pusilin a Telegramon harangozta be a Google betiltását, mivel szerinte az online kereső a terrorizmust propagálja. A 2018-ban kinevezett vezető posztjában az áll, hogy a Google "nyíltan, az amerikai kormány kurátorainak utasítására támogatja a terrorizmust és az erőszakot minden orosz, és különösen a donbászi lakosság ellen".

"Minden társadalomban ezt teszik a bűnözőkkel: elszigetelik őket a többi embertől. De ha a Google felhagy a bűnös politikájával és visszatér a jog, az erkölcs és a józan ész főáramába, akkor nem lesz akadálya a munkájának."

- tette hozzá Pusilin a szolgáltatás blokkolásáról szóló döntés kapcsán. Nagy kérdés, hogy vajon a másik szakadár régió, a Luhanszki Népköztársaság és Oroszország is csatlakozik-e a Google kitiltásához, amely tovább szűkíti az elszakított ukrán területek lakosságának tájékozódási lehetőségeit. Cikkünk írásáig a Google nem kommentálta a fejleményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.