Hirdetés

Bevitorlázott egy hurrikán közepére, ott készített döbbenetes felvételeket egy drón



|

15 méter magas hullámokat és 193 km/h-ás széllökéseket láthatunk akcióban.

Hirdetés

Elképesztő felvételt készítettek tudósok szeptemberben, mikor egy vitorlás drónt küldtek a Sam névre keresztelt hurrikán kellős közepére, hogy különféle méréseket végezzenek el a segíségével. Persze ha már ott járt a legénység nélküli vitorlás, videót is rögzített, így most mi is láthatjuk, mi zajlik egy hurrikán belsejében.

A Saildrone egy komoly trópusi vihart élt túl, 15 méter magas hullámok között sikerült az alább megtekinthető felvételeket elkészítenie.

Hirdetés

A küldetést az amerikai Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal indította azzal a céllal, hogy a tudósok jobban megérthessék, hogyan lesz válik egy hurrikánból olyan pusztító vihar, ami egy szempillantás alatt képes városokat a földdel egyenlővé tenni.

A kutatók egyre gyakoribb áradásokra és extrém intenzitású viharokra számítanak a klímaváltozás következtében, a hatékony védekezéshez pedig elengedhetetlen, hogy jobban megértsék ezeknek a természeti erőknek a működését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.