Hirdetés

Bezár a Green Fox Academy programozóiskola



|

Nyolc év után kénytelenek búcsút mondani az elmúlt egy évben bekövetkezett változások miatt.

Hirdetés

Amint a folyamatban lévő képzések véget érnek, beszünteti működését a Green Fox Academy magán programozóiskola, amely közel 8 éven át segített több ezer hallgatónak programozói ismereteket szerezni és IT-karrierjük első lépéseit megtenni, elhelyezkedni a szektorban partnercégeik valamelyikénél.

Az ezt bejelentő posztban arról írnak, az elmúlt egy évben bekövetkezett változások, "a háború következményei, a magas infláció, és egyéb gazdasági nehézségek" kihívások elé állították őket, valamint befékezték a munkerőpiacot, és emiatt az üzleti modelljük fenntarthatatlanná vált, még az alkalmazkodási próbálkozások ellenére is. Bár képzéseik nem voltak kifejezetten olcsók, lehetőséget kínáltak arra, hogy a hallgatók utólag, elhelyezkedésüket követően fizessenek.

Új képzések már nem indulnak, a folytatásról az aktív hallgatókkal direktben egyeztetnek.

Hirdetés

2022-ben még nagy terveik voltak, mint a Forbes említi, miután a szlovák Sandberg Capital többségi tulajdonossá lépett elő, terjeszkedni szerettek volna. A Sandberg is kiadott egy közleményt, melyben azt írják:

"A közép- és kelet-európai régió piaci fejleményei miatt a cég az elmúlt hónapokban likviditási problémákkal szembesült, a befektetők közötti megállapodást követően pedig a Green Fox Academy fizetésképtelenséget jelentett be"

Az látható, hogy ahogy számos szektorban, az IT-ban is visszavettek a tempóból: az óriáscégek közül jó néhányan több ezer alkalmazottat küldtek el, jobb esetben az új munkatársak felvételét szüntették be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.