Hirdetés

Bill Gates büszke lehet: Excel-világbajnokságot rendeztek az Egyesült Államokban



|

Most akkor ez is e-sport? Vagy excel-sport? Erre nem voltunk felkészülve.

Hirdetés

Nem akármilyen programmal készült nemrég az ESPN a nézőinek: egy egész napon át a legelborultabb sporteseményeket közvetítették. A műsorban olyan könnyed foglalkozások is feltűntek, mint a magyar találmány, a teqball, de volt léggitározás, kidobózás és papírrepülő-hajítás is.

Ez azonban mind árnyékba szorul az új e-sport-király mögött. Mostantól az az igazi menő, aki volt már Excel-versenyen.

Hirdetés

A verseny nem most volt, eredetileg május végén tartották a Financial Modelling World Cup részeként, az ESPN azonban úgy gondolta, ennek helye van a műsorán, így pénteken, helyi idő szerint reggel 5 órakor le is adták Excel Esports: All-Star Battle megnevezéssel.

A versenyt még kommentátorok is kísérték, többek közt olyan rutinos személyek, mint Bill Jelen, a Mr.Excel.com szakértője, vagy Oz du Soleil, aki kvázi Excel-influenszer.

A versenyben nyolcan indultak, a meccseket kuparendszerben bonyolították, egy győzelem elég volt a továbbjutáshoz. Végül Andrew Ngai lett az Excel-világbajnok, akivel a közel két és félórás adás végén egy beszélgetést is meghallgathatnak azok, akiket jobban érdekel a téma. Ki tudja, lehet, hogy néhány év múlva Excel-bajnokságot nézni megyünk majd a Puskás Arénába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.