Hirdetés

Bill Gates kész eladományozni minden vagyonát



|

A Microsoft társalapítója vissza akarja adni a társadalomnak azt, amit élete során kapott.

Hirdetés

A filantróp milliárdos szerdán, a Twitteren jelentette be, hogy minden vagyonát át kívánja adni az exnejével közösen alapított jótékonysági szervezetnek, a Bill and Melinda Gates Foundationnek. A kettejük nevét viselő alapítványnak első körben 20 milliárd dollárt (8056 milliárd forintot) fog átutalni július folyamán, hogy az 2026-ig évente 9 milliárd dollárra növelhesse kiadásait. A Microsoft társalapítója döntése okaként egyéb tényezők mellett a koronavírus-járvány és az Ukrajnában zajló háború okozta nehézségeket nevezte meg.

Bill Gates úgy fogalmazott, hogy idővel lényegében a teljes vagyonát az alapítványnak fogja adományozni, ami azt eredményezi, hogy egyre hátrébb csúszik a leggazdagabb emberek listáján, mígnem el is tűnik onnan. A Bloomberg szerint egyébként e pillanatban a dollármilliárdosok rangsorában a negyedik pozíciót foglalja el 113 milliárd dolláros vagyonával.

Hirdetés

Bejegyzésfüzérében köszönetet mondott Warren Buffetnek, amiért régóta és nagylelkűen támogatja az alapítványt, akivel együtt hívták életre 2010-ben a The Giving Pledge nevű kezdeményezést, amelyhez csatlakozva a filantróp milliárdosok (már több mint kétszázan vannak) elkötelezik magukat amellett, hogy jótékony célra ajánlják fel vagyonuk zömét végrendeletükben, de akár már életükben is lemondhatnak róla.

Ennek szellemében írta Bill Gates, hogy kötelessége visszaadni forrásait a társadalomnak, méghozzá olyan módon, hogy a legnagyobb mértékben enyhítse mások szenvedését, illetve javítsa életminőségüket. Reméli, hogy más vagyonos és kiváltságos személyek is így fognak majd tenni. A gyerekeire pedig nem is akar annyit pénzt hagyni, hogy ők is milliárdosok legyenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.