Hirdetés

Bill Gates megdöbbent, hogy őt okolják a koronavírus miatt



|

A Microsoft egykori alapítója alapítványán keresztül sokat tesz egy működő gyógyszer kifejlesztéséért, eközben az összeesküvés-elméletek szerint pont ő áll a járvány hátterében.

Hirdetés

A konteók és összeesküvés-elméletek kiagyalóinak fejében valami hatalmas nagy zűr lehet, főleg akkor, amikor egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat kiáltanak ki igazságnak. Ilyen például azon laposföldhívők csoportja, akik emellett abban is biztosak, hogy a Föld üreges és belül dinoszauruszok laknak. Hagyunk időt ezt összeegyeztetni... Legalább ugyanekkora önellentmondás az is, hogy a koronavírus elleni harcban jeleskedő Bill Gates a konteóhívők szerint pont az az ember, aki az egész járványt okozta.

Hirdetés

A fenti teóriák egyre népszerűbbek, főleg a tengerentúlon, hiszen míg Európa nagy részén és Kínában már sikerült visszaszorítani az első hullámot, Amerikában még kifejezetten erősen tombol a járvány. Épp ezért könnyen el is terjedhetnek a megzavart fejekben az olyan elméletek, miszerint Gates pont azért segít ilyen látványosan a vakcina kifejlesztésében, mert így akarja eltussolni, hogy annak létrehozásában ő maga is tevőleges szerepet vállalt.

Egy másik népszerű teória szerint a 64 éves egykori tech-guru más sötét okból támogatja ilyen lelkesen a gyógymód kifejlesztését: ha ugyanis megvan az ellenszer, azzal együtt mikrochipeket is fecskendeznek majd a páciensekbe, és ezekkel követni lehet a mozgásukat, vagy lehallgatni a beszélgetéseiket. Ez utóbbit egy Yahoo News felmérés szerint az amerikai republikánus szavazók 44 százaléka simán elhiszi.

A Microsoft alapítója épp egy telefonos sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy feleségével közös alapítványa milyen új támogatásokat ad kutatóintézeteknek, amikor kitért ezekre a teljesen elképesztő vádakra is. "Valahol ez az egész annyira bizarr, hogy már-már viccesnek is tarthatnám, de igazából nagyon nem vicces. Természetesen semmilyen mikrochipes összeesküvésben nem veszek részt" - mondta Gates, bár persze erre simán rávághatja minden alufólia-sapkás, hogy pont azért tagadja, mert igaz.

"Azért nehéz tagadni az efféle elképzeléseket, mert olyan furcsák és hülyék, hogy már csak az említésükkel is segítem a terjedésüket" - mondta Gates.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány eddig 100 millió dollárt különített el a koronavírus ellenszerét kutató szervezeteknek, és épp most bejelentettek egy 1,6 milliós gyorssegélyt egy olyan non-profit társaságnak, amely a legszegényebb országokba segít eljuttatni gyógyszereket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.