Hirdetés

Bill Gates: „mostantól én is gamer vagyok”



|

A Microsoft alapítója szerint ideje kitágítani a fogalom kereteit.

Hirdetés

Bill Gates saját bevallása szerint nem tekintett magára gamerként, még annak ellenére sem, hogy annak idején az őrületbe kergette a microsoftos kollégákat, annyira rákattant az Aknakereső pörgetésére.

A ma már főleg filantrópiával foglalkozó egykori cégalapító nemrég a saját blogján írt egy bejegyzést Gabrielle Zevin Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow című regényéről, amely a videojátékokról, illetve azok emberi kapcsolatokra gyakorolt pozitív hatásairól szól. A történet középpontjában két gyerek áll, akik a Super Mario Bros.-nak köszönhetően kötnek életre szóló barátságot, sőt, később együtt is dolgoznak játékfejlesztőként.

Hirdetés

Gatesre nagy hatást gyakorolt a könyv, emiatt visszaemlékezett saját videojátékos élményeire, illetve az ennek köszönhető emberi kapcsolatokra.

"Soha nem gondoltam volna, hogy kötődni fogok egy videojátékokról szóló könyvhöz, de nagyon szerettem a Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow-t. Gamer lennék? Sokáig azt mondtam volna, hogy nem, mivel nem töltöttem több száz órát egyetlen játékkal sem. Azonban amikor fiatalabb voltam, nagyon szerettem a játéktermi játékokat és nagyon jó voltam Tetrisben is. Az utóbbi években pedig sokat játszom például online bridzset, különféle szókirakós játékokat és a Wordle különféle változatait. A gamer definíciója szerintem egyre szélesebbé és befogadóbbá válik, így lehet, hogy már nem túlzás, ha én is annak tartom magam"

- írta Gates a blogposztjában.

Az egykori Microsoft-vezér azt írja, hogy bár a regényben sok szó esik különféle játékokról - például a legendás Oregon Trailről - a sztori inkább az együttműködésre és a partnerségre fókuszál. A két főszereplőnek a hirtelen jött siker okozta feszültségekkel is meg kell küzdenie, Gates pedig rámutat, hogy a kreatív kapcsolatok gyakran figyelemre méltóak és nagyon bonyolultak is egyben.

"Nagyon ritkák az életben azok, akikkel valóban együtt tudsz működni. Ezzel egyetértek és szerencsésnek érzem magam, hogy Paul [Allen] személyében nekem is jutott egy ilyen partner"

- tette hozzá.

Gates rámutatott, hogy Allennel együtt nagyon szerencsés időzítéssel indították útjára a Microsoftot, így mire a versenytársak észbekaptak, ők már erős pozícióban voltak a piacon.

"A videojátékok és a játékipar kiváló metaforája az emberi kapcsolatoknak. Ahogy Zevin írja: »nem kis kockázatot vállal, aki játszani kezd egy másik emberrel. Ez ugyanis azt jelenti, hogy megnyílsz mások számára, és kiteszed magadat akár a fájdalomnak is. A játékhoz bizalomra és szeretetre van szükség«"

- zárja blogposztját Bill Gates

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.