Hirdetés

Bill Gates szerint vakcinákra kellene költenie Elon Musknak, nem a Mars meghódítására



|

Persze nem csak kritikus gondolatai vannak Muskkal kapcsolatban az egykori Microsoft vezérigazgatónak.

Hirdetés

Bill Gates nemrégiben a BBC-nek adott interjút, ahol Amol Rajan megkérdezte a Microsoft egykori vezetőjét, szerinte jó ötlet-e arra költeni pénzt, hogy az emberiség meghódítsa a Marsot. Gates erre először azzal válaszolt, hogy ezer dollárért más vásárolható kanyaró elleni oltás, amivel számtalan élet lenne megmenthető, majd hozzátette, ez neki elég indok, hogy ne vágyjon a Marsra.

Az üzletember úgy tűnt, hogy egyenesen Elon Musknak címezte az üzentet, annak ellenére, hogy a szintén milliárdos Jeff Bezos és Richard Branson egyaránt rendelkeznek űrutazási ambícióval. Előbbi a Blue Origin, míg utóbbi a Virgin Galactic vezetője.

Hirdetés

A Microsoft egykori vezérigazgatója ehelyett milliárdokat költ védőoltások fejlesztésére és a betegekhez való eljuttatásukra a volt nejével közösen alapított alapítványon keresztül. Korábban az USA kormányát is kritizálta, szerinte ugyanis ha korábban, és átgondoltabban lépnek fel, megakadályozható lett volna, hogy egész Amerika kvázi lezárjon. Azért, hogy a jövőben ez ne forduljon elő, azt tanácsolta, 1 milliárd dolláros évi költségvetésből hozzák létre a Global Epidemic Response and Mobilization (GERM) egységet, hogy felkészülten várja az emberiség a következő járványt.

A két milliárdos más és más módon kommunikálja, hogy baja van a másikkal. Gates a hasonló nyilatkozatokkal, Elon Musk pedig olyan képekkel, mint az alábbi:

Gates azonban nem csak kritizálta a milliárdostársát, bízik abban, hogy a jövőben jobb irányba terelődik a Twitter feje:

"Igen, szerintem egy nap nagyszerű emberbarát lesz belőle. Nyilvánvaló, hogy az olyan dolgok, mint a Tesla, pozitív hatást gyakorolnak anélkül is, hogy a filantrópia egyik formája lenne."

Gates egyszer azt mondta, hogy Musknak, aki korábban felszólalt a lezárások és a Covid-19 fertőzési számok ellen, meg kellene tartania a megjegyzéseit magának. A Mars kolonizációjáról és a kriptovalutákról szóló vitáik mellett Gates hozzátette, attól tart, hogy Musk szólásszabadsággal kapcsolatos tervei rontanák a Twittert. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.