Hirdetés

Billentyűzetre és egérre készülnek a Samsung okostévék



|

Egy friss funkciónak hála a Samsung jövőbeli okostelevíziói az egereket és a billentyűzeteket is támogatják.

Hirdetés

Mára szinten teljesen elmosódott a határvonal a számítógépek és az egyéb eszközök között. Gyakorlatilag az okostelefonokat is számítógépként használjuk, de még az okostermosztát is egy speciális számítógépnek számít. Az okostévéről már nem is beszélve. 

Hirdetés

Ezeket az eszközöket azonban általában nem úgy használjuk, mint egy PC-t agy Macet. Vagyis nem billentyűzettel és egérrel. 

Itt jön képbe viszont a Samsung, amelynek a jövő évtől érkező okostelevíziói az egérrel és a billentyűzettel történő használatot is támogatják majd a kompatibilis appokban. A böngészőkben is. 

Mindez a Samsung új Remote Access funkciójának köszönhető, ami PC-s perifériák használatát teszi lehetővé a tévé vezérléséhez. 

Lehetőség lesz továbbá a tévéről vezeték nélkül csatlakozni a más helyiségekben lévő PC-khez, és azokat távolról vezérelni. Vagyis akár windowsos appok és játékok is használhatóak lesznek a tévén, egérrel és billentyűzettel, HDMI kábel nélkül. Az új funkció fejlesztésében a VMWare segíti a Samsungot. A CES-en valószínűleg további részletekre is fény derül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.