Hirdetés

Bitcoint bányászó farmot épített az egyik legnagyobb orosz olajtermelő



|

A Gazprom Szibériában hozta létre az új bányászfarmot, ami bitcoint termelésére hivatott.

Hirdetés

Nemrég még mindenki arról találgatott, hogy lehet-e tovább fokozni a bitcoinnal kapcsolatos őrületet azután, hogy a kriptovaluta tőzsdei árfolyama már a 34 ezer dollárt is átlépte.

A lufi bármikor kidurranhat, egyelőre viszont tovább fújják a gyors és nagy nyereség reményében. Az egyik legnagyobb olajtermelő cég, a Gazprom például bitcoint bányászó farmot épített Szibériában. 

Hirdetés

A bányászok eljuttathatják a gépeiket a szibériai telephelyre, ahol aprópénzért ellátják azokat árammal az olcsó bányászat érdekében. A trükk az, hogy az olajkitermelés során melléktermékként sok éghető gáz szabadul fel, és ezt egyszerűen elégetik, hogy ne az atmoszférába jusson.

A jövőben viszont ezt a felesleges gázt áramfejlesztésre hasznosítják (erre Amerikában már volt példa egyébként). 

A Gazprom farmja sok ügyfél számára jövedelmező: egy orosz kriptobányász vállalat például egyetlen hónap alatt 49 500 köbméter gáz elégetése révén 1,8 bitcoint, tehát nagyjából 18 millió forintot tudott generálni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.