Hirdetés

Bizarr trend: ha kutyát szeretnél, de nem akarsz felelősséget vállalni egy állatért, eljött a te időd



|

A Tecno új robotkutyája tökéletesen utánozza az élő kutyákat, ennél többet nem is tud.

Hirdetés

Bármilyen furcsa is, a kutya-robotok nem szükségszerűen háziasított életvitelre lettek kitalálva, hiszen kis termetük miatt könnyedén mozognak olyan helyeken is, ahova egy nagyobb gép vagy ember már nem fér be, és a négy láb viszonylagos stabilitást is biztosít a szerkezetnek. Több projektben is használják őket például metróalagutak ellenőrzésére, felderítésre, illetve más katasztrófavédelmi feladatokra.

A közös vonása ezeknek a méregdrága "játékszereknek", hogy valamilyen konkrét feladatot látnak el, hajtanak végre. Eddig ez valóban így is volt, most azonban a mobiltelefonjairól ismert vállalat, a Tecno egy olyan digitális négylábút készített, ami azon felül, hogy "az ember legjobb barátja", nem sok különleges képességgel bír.

A Dynamic 1-es névre hallgató robotkutyát állítólag egy németjuhászról mintázták, bár ez első ránézésre nem egyértelmű. És ugyan a mintául szolgáló közismert és sokak által kedvelt fajta a valóságban az egyik legsokoldalúbb munkakutya, a techcég fejlesztése tulajdonképpen csak szórakoztató funkciót lát el.

Hirdetés

A barcelonai Mobil Világkiállításon (MWC) bemutatott szerkezet tulajdonképpen egy olyan kutyát testesít meg, ami szívesen játszik velünk, és hajt végre apróbb kunsztokat: pacsit ad, aportíroz. Teszi mindezt jó társként "zavaró biológiai szükségletek és késztetésektől mentesen".

Az eszköz tehát kifejezetten szórakoztatás céljából készült, egyfajta digitális társnak. A Dynamic 1 beépített mikrofonjainak és hangfelismerő rendszerének köszönhetően megérti és végrehajtja azokat az utasításokat, amelyekre egy valódi kutya is betanítható.

A robotkutya egy mobilos alkalmazás segítségével irányítható, de a külső felületére felszerelt számos kamera és érzékelő segítségével teljesen önállóan is tud közlekedni. Az egyetlen szépséghibája, hogy az üzemideje mindössze másfél óra, de cserélhető akkumulátorának köszönhetően áthidalható a töltéshez szükséges idő.

Hogy mindez elég-e ahhoz, hogy valaki kutyás gazdinak érezze magát, ezt mindenki döntse el saját maga.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.