Hirdetés

Biztató hír érkezett az iOS 16 kapcsán



|

A jelek szerint az Apple időben elkészült az iPhone következő generációs operációs rendszerével.

Hirdetés

Ha hihetünk a Bloomberg korábbi jelentésének, az Apple heteken belül, szeptember 7-én tartja a következő nagy termékbemutatóját, amelyen nemcsak a 48 megapixeles kamerát elhozó iPhone 14-szériát és az új Apple Watch okosórákat harangozzák be, hanem a hozzájuk tartozó operációs rendszerek legújabb kiadásait is.

Az iPhone-okat hajtó iOS 16 különösen izgalmasnak ígérkezik, a cupertinóiak ugyanis alapos tuningnak vetik alá benne a záróképernyőt, egy sor új lehetőséget nyitva meg a felhasználók előtt. Ezért is remek hír, hogy a jelek szerint jól alakult a szoftver fejlesztése.

Hirdetés

A Bloomberg almás ügyekben kiemelkedően jártas szerzője, Mark Gurman ugyanis arról ír a legújabb hírlevelében, hogy az Apple már be is fejezte az iOS 16.0 kalapálását, így az már biztosan elrajtolhat szeptemberben, az okosórás watchOS 9 és az Apple TV multimédiás dobozokon dolgozó tvOS 16 társaságában.  

Az iPadOS 16 és a macOS Ventura ugyanakkor csak októberben érkeznek, amikor is egy egyelőre ismeretlen időpontban esedékes külön műsor keretében leleplezik az új iPadeket és Maceket. Korábban egyébként épp Gurman volt az, aki megszellőztette, hogy túl bugos az iPadOS 16 egyik központi funkciója, az átdolgozott multitasking, ezért az új operációs rendszer később mutatkozhat be az eredetileg tervezett szeptemberi rajtnál.

Hogy valóban így alakul-e, az minden bizonnyal heteken belül kiderül, hiszen ha nem is jönne be a Bloomberg tippje a szeptember 7-i iPhone-bemutatóról, az Apple évek óta az ősz első hónapjában leplezi le az új mobiljait. Az iOS 16 egyébkét minden iPhone-t támogatni fog egészen a 2017-es iPhone 8/8 Plus/X trióig visszamenően, ami persze egyben azt is jelenti, hogy az idén kihullanak a kosárból az iOS 15-öt még élvező iPhone 6S- és iPhone 7-szériák, valamint a 2016 tavaszán piacra dobott iPhone SE is.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.