Hirdetés

Blöff volt a Microsoft fenyegetése, most újabb funkciófrissítéseket kap a Windows 10



|

Úgy látszik, hogy a redmondiak beletörődtek az előző generációs rendszer megingathatatlannak tűnő népszerűségébe.

Hirdetés

A Microsoft még 2021 őszén dobta a piacra a Windows 11-et, ám az új generációs operációs rendszer annak ellenére sem tudott teret hódítani, hogy a vállalat már jó előre beharangozta a Windows 10 lassú kivéreztetését. Ennek jegyében a redmondiak nyilvánosságra hozták, hogy 2025 októberében végleg leáll az előd támogatása, és azt is megígérték, hogy a 2022 őszi 22H2-es update-et követően, nem szállítanak több funkciófrissítést a 2015-ben megjelent platformhoz.

A közel 70%-os piaci részesedés azonban nagy úr, így a Microsoft nemrég egy hátraarcnak is felérő húzással az állítólag halálra ítélt Windows 10-be is elhozta a cég új üdvöskéjét, a mesterséges intelligencia-alapú Copilot asszisztenst, most pedig egy újabb frissítés elé néz a közkedvelt operációs rendszer.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis a hivatalos blogjukon hirdették ki, hogy a Windows Insider tesztprogram Release Preview csatornáján élesített 19045.3992-es Windows 10 kiadás "gazdagabb időjárás-élményt" hoz a záróképernyőkre. A gyakorlatban ez az itt elhelyezett időjárási információk dinamikus, interaktív frissítését jelenti, ha pedig a záróképernyőn az időjárás-modul fölé visszük a kurzort, több adat fog megjelenni, illetve a kártyára kattintva az MSN előrejelzése is felugrik majd az Edge böngészőn keresztül.

A Windows 11-ben is tesztelt újdonság alapértelmezetten be lesz kapcsolva azoknál, akik engedélyezték az időjárás megjelenítését a Gépház > Személyre szabás > Zárolási képernyő > Zárolási képernyő állapota menüpontban. Ez pedig még csak nem is az egyetlen újdonság, a szokásos hibajavítások mellett ugyanis a 19045.3992-es build a szemmel történő vezérléshez is tartogat egy fontos változtatást: az ehhez kapcsolódó beállításokról mostantól biztonsági mentést is készíthetünk, ami egy új eszközre is átvihető, az asztalra kihelyezve pedig egy mozdulattal hozzáférhetünk.

A frissítés nyilvános kiadása nem lehet messze, a Release Preview tesztcsatorna ugyanis az utolsó állomást jelenti az éles premier előtt. A következő nagy kérdés, hogy a Microsoft végül a Windows 10-es támogatás 2025. október 14-i vége kapcsán is meghátrál-e majd, a Canalys Research nemrég publikált elemzése szerint ugyanis ezzel 240 millió számítógép válhat e-hulladékká, hacsak a Windows 11 idénre várt utódja nem támaszt alacsonyabb telepítési követelményeket, mint az aktuális platform.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.