Hirdetés

Blu-ray nélküli Xbox One S érkezik áprilisban



|

Jövő hónapban mutatják be és indul az előrendelés, májusban pedig a boltokban is megveheted, ha nincs szükséged csillogó korongokra.

Hirdetés

Bár már a következő generációs Xboxokról is befutottak pletykák, előbb még a mostani család kap új tagot. Az Xbox Maverick kódnéven fejlesztett konzol végül Xbox One S All-Digital Edition néven kerül a boltokba. November óta lehet tudni, hogy jön, és valahol érthető is a dolog, hiszen sokan már digitális formában szerzik be a játékokat, ezért sem a gépháznak, sem a pénztárcájuknak nem hiányzik egy lemezmeghajtó. A cikk képei egyelőre nem a valós terméket ábrázolják, a Windows Central írói photoshopolták össze, milyen lehet a végeredmény.

Hirdetés

A Blu-ray meghajtó az Xbox One S árához képest még mindig egy viszonylag jelentős tétel, ezért az új All-Digital Edition konzol valószínűleg olcsóbb lesz, mint a jelenleg elérhető változat. Emellett a Microsoft ezzel is megpróbálhatja a játékosokat az Xbox Game Pass használatára ösztönözni. Azt egyelőre nem tudni, hogy a digitális terjesztési szolgáltatásnak jelenleg hány előfizetője van, csupán annyit közöltek, hogy "havonta milliók fizetnek a használatáért".

Emellett egy olyan pletyka is szárnyra kapott, hogy a jövő hónapban érkező "lemeztelenített" Xbox One S olyan változatokban is rendelhető lesz, ahol előre telepítenek rá játékokat - hogy melyeket, azt a vevő választhatja ki. Külön dizájnnal jön egy Fortnite kiadás is, de erről nem tudni, hogy sima S, X, vagy a lemezmeghajtó nélküli S lesz-e az alapja.

A későbbiekben egyébként még vadabb konzolos ötletekkel is meglephet mindenkit a Microsoft. Az xCloud streaming szolgáltatás olyan szervereken futtat majd játékokat, amelyek szintén az Xbox One S hardverére épülnek, mi pedig PC-ken, konzolokon, vagy akár mobilokon is játszhatunk ezekkel távolról anélkül, hogy a saját eszközünk erőforrásainak nagy részét használnunk kellene. Emellett a módszer arra is alkalmas, hogy akár gyengébb gépeken is elérhessünk konzolos szintű játékélményt. Ennek a szolgáltatásnak nyílt tesztidőszaka indul el még idén, a végleges bevezetésről viszont még nincs hír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.