Hirdetés

Bocsánatot kért a kitiltott Podcast Addict fejlesztőjétől az Androidért felelős alelnök



|

Nemrég jelölték meg koronavírussal kapcsolatos tartalomként a népszerű Podcast Addict appot, amit Hiroshi Lockheimer Androidért felelős alelnök szerint is tévesen tettek ki a Play Áruházból.

Hirdetés

Köztudott, hogy a Google nagyon szigorúan fellép minden olyan tartalommal szemben a Play Áruházban, ami bármilyen módon kapcsolódik a koronavírushoz. Ezért nem lehet ezekkel kapcsolatos appokat és játékokat kiadni, a témáról kizárólag olyan app értekezhet, amit valamelyik kormány vagy egészségügyi hatóság engedélyezett. Nemrég a részben automatizált szűrőrendszer áldozata lett a népszerű Podcast Addict app, amelynek bár semmi köze a koronavírushoz, kerültek fel bele olyan podcastok, amelyekben erről beszélnek. 

Hirdetés

A Google ennek hatására kirakta az appot a Play Áruházból, ami hatalmas felháborodást okozott. Olyannyira, hogy végül Hiroshi Lockheimer, az Androidért felelős alelnök, maga kért elnézést a történtekért a Twitteren. Elmondta, hogy tévesen jelölték meg a Podcast Addict appot, és azt nem kellett volna kivenni az alkalmazásboltból. 

Továbbra is csiszolják a rendszer működését, a fejlesztő pedig megerősítette, hogy a fellebezését elfogadták. A Play Áruházba viszont csak azután térhet vissza, miután elfogadták a függőben lévő frissítését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.