Hirdetés

Börtönbe megy a repülőjével szándékosan lezuhanó influencer



|

Trevor Jacob nem úszta meg a börtönt, de jóval enyhébb büntetést kapott a lehetségesnél.

Hirdetés

A féktelen online figyelemhajhászat egyik leglátványosabb példája a youtuber Trevor Jacob ügye, aki 2021 végén eljátszotta és filmre vette a repülőgépe lezuhanását, csak hogy némi extra nézettséget szerezzen az akcióval. Az erről készült videót viszont napokon belül szétcincálták a kritikusok, így végül rövid úton nyomozás lett az ügyből.

Jacob nem könnyítette meg a hatóságok dolgát, és igyekezett akadályozni az ügy felderítését, letagadva a becsapódás helyszínének ismeretét, miközben elszállította a roncs darabjait. Ahogy arról mi is hírt adtunk, a videós ellen végül szövetségi nyomozás akadályozásának szándékával elkövetett rongálás és bizonyítékok rejtegetése miatt is vádat emeltek, amiért akár 20 év börtönt is kaphatott volna.

Hirdetés

A Variety beszámolója alapján viszont a nemrég megszületett ítélet végül jóval enyhébb lett ennél: a bűnösségét beismerő youtubernek mindössze 6 hónapot kell rácsok mögött töltenie, időközben pedig az eljárás kezdetén bevont pilótajogosítványát is visszakapta. Jacobot a nyomozás akadályozása és a repülőgép szándékos összetörése miatt is elítélték.

A repülőgép egyébként egy nemzeti park területén ért földet, a videót pedig valójában egy pénztárca reklámjának szánta a csaló influenszer, amit gondosan magánál tartott a "meghibásodott" gépből való kiugrás után. Az "I Crashed My AirPlane" című feltöltés jelenleg 4,4 millió nézőnél jár, Jacob pedig már vissza is tért: nemrég egy hosszabb videóval jelentkezett, amelyben az ő szemszögéből is összefoglalta a történteket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.