Hirdetés

Braun Series 9 Pro+ teszt – mitől lesz okos egy borotva?



|

Nem úgy okos, mint megannyi kütyü körülöttünk, de ez nem is olyan nagy baj. Megborotválkoztunk, hogy kiderüljön, mennyire indulhat simán a nap ezzel.

Hirdetés

A borotválkozás szükséges rossz - hiába halogatod, igyekszel más stílust, szakállviseletet felvenni, előbb vagy utóbb eljön a borotválkozás ideje. Ez sokunknál mindennapos teendő, így nem csoda, hogy elég hamar rutinná válik, amit szeretnénk minél előbb letudni. Ebbe viszont jó pár dolog nem fér bele: például hagyományos borotvánál a tompuló, karcoló élek, villanyborotvánál pedig az elégtelen félmunka. Ma már az sem számít olyan különleges elvárásnak, hogy a borotva kímélje a bőrt, legyen tartós és szó szerint hajszálpontos. A 102 éves születésnapját ünneplő Braun legújabb csúcsborotvájával próbáltuk ki, vajon a villanyborotvák mire is képesek ma, ha beleadják minden tudásukat.

Rengeteg kés és a Sonic technológia

A Braun S9 Pro+ elektromos borotva a cég legújabb zászlóshajója, amely a 9577cc jelzést viseli. Ez utóbbi azért lehet fontos, hogy a pontos modellt felismerd, mert a családba többféle típus is tartozik, amelyekhez más-más kiegészítőket kapsz. A hagyományos borotváknál az 5-pengés felépítés már bevált, az S9 Pro+ viszont 5+1 dizájnnal csábít. Ezzel a vágórendszerrel garantálja azt a Braun, hogy a villanyborotvával nem egy végtelen arccsiszatolás lesz a borotválkozás, amire azért van sokszor szükség, mert a vágásért felelős elemek nem képesek felszedni a nem szabályosan álló és növekedő szőrszálakat.

Valójában a fejen négyféle vágóelemről van szó. A fej fő eleme a két hosszanti szélen található Optifoil szita, az alsó emellett található a kés nélküli, bőrvédő SkinGuard fémsáv. az Optifoil szitával sikerült a vágási hosszt 0,05 mm-re lecsökkenteni, vagyis tulajdonképpen a hagyományos borotvával megegyező vágáshosszra képes az S9 Pro+. A nem szabályos szőrszálak levágásához a Direct & Cut penge tartozik, ha pedig 5-7 napos borostával, esetleg már egy konkrét szakállal kerül szembe a borotva, a ProLift penge vágja le a szőrszálakat. A +1 esetünkben a hátoldalról egyetlen ujjal feltolható és aktiválható, egyenes profilú ProTrimmer, ami hajszálpontos élvágást tesz lehetővé.

Hirdetés

Az új csúcsborotva nem csupán a pengerendszer miatt hatékony. A vágás percenként 10 ezres fordulattal történik, amit segít a motor működéséből adódó mikrorezgés is - ez a Sonic technológia, ami a még a simább és hatékonyabb borotválkozást segíti. Ha a 10 ezres tempót felszorozzuk a négy pengével, kijön, hogy 40 ezer vágási művelet történik percenként. Azért az intelligens jelzőt nem hagyhatták ki a tervezők. Esetünkben ez az AutoSense nevet kapta, amely a szakáll sűrűségéhez mérten automatikusan szabályozza a teljesítményt.

A titánbevonatú, sebészeti acélból készült pengék, a többféle vágási mód és a gyors működés mellett a hosszanti tengelyen 40 fokban forduló fej is sokat segít a tökéletesebb borotválkozásban, így könnyebben követi arcod vonalát. Persze ez lehet, hogy valakinek nem tetszik annyira, ez esetben egy gombbal a kívánt szögben rögzíthető a fej. A Braun a pótfej-utánpótlásról is gondoskodott. A gyártó ajánlása szerint 18 havonta érdemes ezt cserélni (ez az időtartam használattól is függ), ilyenkor a 94M fejet kell keresni, ami jelenleg nagyjából 22 ezer forintba kerül.

Szintén elvárható tulajdonsága az S9 Pro+-nak, hogy teljes mértékben vízálló. Nem csupán a ráfröccsenő víznek áll ellen, akár fürdés, zuhanyozás közben is bátran használhatod, sőt, borotvahabbal is segítheted a jobb eredményt.

Bármire kapható

Topkategóriás termékről lévén szó, nem is lehet kérdéses, hogy vezeték nélküli használatra tervezték az S9 Pro+-t. A Li-ion akkumulátorral akár 60 percen keresztül borotválkozhatsz egyhuzamban, ráadásul gyorstöltésre is képes, így 5 perc töltéssel egy teljes borotválkozásnyi üzemidőt nyerhetsz. A mellékelt hálózati adapterrel a töltés lehet egyenesen a borotvába dugva a kábelt, feltöltheted úgy is, hogy a dokkolóállványba helyezed vissza, vagy az utazótasakban rögzíted. Mindegyik azonos hatékonyságú, ám a PowerCase elnevezésű utazótok további előnye, hogy saját akkumulátora is van, így egy hosszabb útra sem kell magaddal vinned a töltőfejet, a hordozó tok egyben tölti is borotvádat és plusz 90 percet képes hozzáadni üzemidőben, amivel több hétig is használhatod S9 Pro+ borotvádat (sőt, egy hasznos kis kefét is rejt a doboz).

A dokkoló a SmartCare center elnevezést kapta, mégpedig azért, mert nem csupán tölti a borotvát. Az aljába egy speciális patront kell helyezni (ebből egyet kapsz a borotva mellé, később vehetsz patronpakkot), amely segít a borotva tisztán és higiénikusan tartásában. Ehhez háromféle program közül választ automatikusan az állomás, majd a patronban található speciális folyadékkal (amely magas alkoholtartalmú) alaposan kitakarítja a borotva fejét. Persze a hagyományos, manuális takarítás is jó megoldás kefével, vízzel és akár egy kis szappannal, de tény, hogy a dokkoló automatikus módja mindennél kényelmesebb, ráadásul a pengék kenéséről is gondoskodik.

Simán hozza a csúcsot

Hagyományos borotvát használóként nagyon kíváncsi voltam, hogy a régebben a villanyborotvákkal szerzett rossz tapasztalataim megállják-e helyüket 2023-ban. Emlékezetemben úgy éltek a villanyborotvák, mint amik hatékonysága csapnivaló, pontosabban csak úgy hozzák a várt eredményt, ha nagyon sokszor megyek át egy-egy területen, az arcélnél és az arc kisebb gödreiben pedig egyszerűen csődöt mondanak. A meglepően könnyű (207 g) és ergonomikus Braun S9 Pro+ töltésével valóban nagyon gyorsan végeztem, már a dobozból is nagyjából 50%-os töltöttséggel került elő. Egyedül a PowerCase volt teljesen lemerülve.

A többszöri tesztborotválkozás során 1, 3, 6 és 8 napos borostával próbáltam ki a hatékonyságot száraz használattal, illetve egyszer 2 napos borostára engedtem rá vizesen, majd egyszer reggel és ugyanaznap este is használtam, hogy bizonyosságot nyerjen egy elméletem. Ez pedig nem volt más, mint a Braun borotvájának vágási tökéletessége. Arra számítottam ugyan, hogy kósza szőrszál nem marad borotválkozás után, sőt, még arra is, hogy a bőrömet nem kezdi ki a borotvafej, arra viszont nem igazán, hogy a hagyományos, 5-pengés borotva hatékonyságával dolgozik az S9 Pro+, és tökéletesen sima bőrt eredményez mindennemű mikroborosta nélkül. Az eredmény ebben a tekintetben tehát kiválónak nevezhető, hiszen a hagyományos borotva hatékonyságára képes a Braun elektromos borotvája is. A vizes borotválkozással kevésbé voltam megelégedve, itt tovább tartott maga a folyamat, majd a takarítás is, többször kellett ugyanazon a területen átmennem a kívánt eredmény érdekében, de ez persze részben személyfüggő is, másnál lehet, hogy éppen ez az üzemmód válik be. A lényeg, hogy a borotva erre is képes.

A hordozásra kitalált PowerCase nagyon hasznos, az extra töltés is praktikus, de éppen ezért mérete és tömege határozottan nagyobb, mint egy szimpla toknak. A dokkoló, vagy vagányabb nevén SmartCare center kényelmi szempontból praktikus, ám a tisztítópatron hatékonysága és létjogosultsága csak hosszútávon fog bebizonyosodni, ugyanis a Braun leírása szerint a pengék élettartamát is jelentősen megnöveli. Szintén felemelhet néhány szemöldököt, hogy közvetlenül a lemerült borotvába csatlakoztatva a töltőkábelt nem kapsz végtelen üzemidőt - ilyenkor is várnod kell pár percet a töltésre, majd kábel nélkül használnod a borotvát. Ez érintésvédelmileg érthető limitáció.

A tartós eszköznek persze megkérik az árát

A Braun Series 9 Pro+ az elektromos borotvák élmezőnyébe tartozik, sőt, ott is az egyik legújabb és leghatékonyabb. A tesztelt 9577cc teljes körítést kapott, így a SmartCare center mellett a PowerCase utazó-töltőtáska is jár hozzá. A borotva valójában négypengés, de ezek prémium minőségű, profin elhelyezett fejben találhatók, ami jól követi az arc formáját, elbánik a nem szabályosan nőtt szőrszálakkal is és könnyen tisztítható. A borotva hosszú akkuidőt és gyorstöltést kínál, az egyenes ProTrimmer vágófej szintén hasznos, viszont aki a hagyományos borotvákkal vetekedő hatékonyságra, vizes és száraz használatra képes, bőséges körítéssel párosított elektromos borotvára vágyik, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Ami már jobban fog fájni: a Braun Series 9 Pro+ jelenleg 155 ezer forintért szerezhető be, ami nagyon sok pénz a sima arcbőrért. Ugyanakkor abban biztos lehetsz, hogy az egyik legjobb és talán a leghatékonyabb elektromos borotvát szerezted be, méghozzá praktikus kiegészítőkkel, amelyek külön-külön megvásárolva nagyon sokba kerültek volna.

Braun Series 9 Pro+

Ár: 154 990 Ft
A Braun Series 9 Pro+ az elektromos borotvák élmezőnyébe tartozik, sőt, ott is az egyik legújabb és leghatékonyabb.
  • 5+1 vágótechnika
  • 4 penge
  • 10 000 rpm
  • 40 fokban billenő, de rögzíthető fej
  • ProTrimmer vágófej a hátoldalon
  • töltöttségjelző a markolaton
  • PowerCase hordtáska
  • SmartCare dokkoló és tisztító
  • 207 gramm
PRO
  • minőségi pengék és vágófej
  • 5+1 vágótechnika
  • Li-ion akkumulátor, jó üzemidő
  • töltős hordtáska
  • dokkolóállomás tisztító-fertőtlenítő funkcióval
  • vizes és száraz borotválkozás
Kontra
  • valójában 4-késes, mint elődei
  • a masszírozófej nem jár hozzá
  • a hordtáska nehéz
  • drága
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8604
    [topic] => 1
    [group] => 15
    [gameinfo_name] => Braun Series 9 Pro+
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 405
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2023-11-21 17:23:08
    [gameinfo_webpage] => https://www.braun.hu/hu-hu/male-grooming/shavers-for-men/series-9/series-9-pro-plus-9577cc
    [gameinfo_tags] => braun, borotva, egészség, higiénia, teszt
    [gameinfo_url] => braun-series-9-pro
    [gameinfo_pro] => minőségi pengék és vágófej
5+1 vágótechnika
Li-ion akkumulátor, jó üzemidő
töltős hordtáska
dokkolóállomás tisztító-fertőtlenítő funkcióval
vizes és száraz borotválkozás
    [gameinfo_kontra] => valójában 4-késes, mint elődei
a masszírozófej nem jár hozzá
a hordtáska nehéz
drága
    [gameinfo_data] => 5+1 vágótechnika
4 penge
10 000 rpm
40 fokban billenő, de rögzíthető fej
ProTrimmer vágófej a hátoldalon
töltöttségjelző a markolaton
PowerCase hordtáska
SmartCare dokkoló és tisztító
207 gramm
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 154 990
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => A Braun Series 9 Pro+ az elektromos borotvák élmezőnyébe tartozik, sőt, ott is az egyik legújabb és leghatékonyabb.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 405
            [manufacturer_name] => Braun
            [manufacturer_url] => 
            [manufacturer_link] => https://www.braun.hu/hu-hu
            [link] => /gyarto/
        )

    [link] => /termekinfo/braun-series-9-pro-8604.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => minőségi pengék és vágófej
            [1] => 5+1 vágótechnika
            [2] => Li-ion akkumulátor, jó üzemidő
            [3] => töltős hordtáska
            [4] => dokkolóállomás tisztító-fertőtlenítő funkcióval
            [5] => vizes és száraz borotválkozás
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => valójában 4-késes, mint elődei
            [1] => a masszírozófej nem jár hozzá
            [2] => a hordtáska nehéz
            [3] => drága
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.9
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    7

  • Anyagminőség:

    9

  • Extra funkciók:

    9

  • Akkumulátor:

    10

  • Kinézet:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.