Hirdetés

Bűnösnek vallotta magát a rapper, aki több milliárd dollárnyi kriptovalutát lopott el a férjével



|

Akár 10 év börtönt is kaphat a "Wall Street krokodilja".

Hirdetés

A tavalyi év egyik legerősebb sztorija volt az amatőr YouTube-rapperként is próbálkozó Heather Morgan és a férje, Ilya Lichtenstein letartóztatása, akiknél 3,6 milliárd dollárnyi lopott kriptovalutát foglaltak le az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának nyomozói.

Mint kiderült, a pénz a Bitinfex kriptotőzsde 2016-os meghackeléséből származott, s habár az első híradások csak a zsákmány tisztára mosásával hozták összefüggésbe a házaspárt, később kiderült, hogy ők maguk voltak az elkövetők, amit nemrég bíróság előtt is bevallottak.

Hirdetés

Az Engadget beszámolója szerint Lichtenstein és Morgan egyaránt bűnösnek vallották magukat a Bitinfex-ügyben. A férj elismerte, hogy fejlett módszereket és eszközöket alkalmazva bejutott a kriptotőzsde hálózatába, ahonnan 2000 különálló tranzakció során 119 754 bitcoint helyezett át az általa felügyelt tárcákba. A felesége - aki az egyik dalában a "Wall Street krokodiljának" nevezte magát - a lopott pénz tisztára mosásában segített.

A házaspár változatos módszerekkel igyekezett követhetetlenné tenni a rablást követő tranzakciókat, több vállalkozást is alapítva, hogy törvényesnek tűnjön a vagyonosodásuk. Az álca részét képezte egy TikTok-fiók is, amelyen a feleség külső finanszírozás nélküli meggazdagodást ígérő üzleti tanácsokat osztogatott. A nyomozók a 3,6 milliárdos lefoglalás után még további 475 millió dollár értékű kriptovalutát is visszaszereztek. A pénz egy részéből aranyérméket vásárolt a páros, és elásták őket.

Lichtenstein pénzmosásra irányuló összeesküvés vádjában vallotta bűnösnek magát, amiért akár 20 évet is börtönben tölthet, míg Morgan egy rendbeli pénzmosást és az Egyesült Államok elleni egy rendbeli összeesküvést vállalt magára. Az utóbbiakért legfeljebb 5-5 év börtön szabható ki, így jelen állás szerint nem kizárt, hogy egy évtized múlva újabb slágergyanús szerzeményekkel jelentkezik a Wall Street krokodilja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.