Hirdetés

Bútorozd be virtuálisan a lakásod az Amazon mobilappjával



|

Itt az Amazon kiterjesztett valóságra építő appja, amelynek segítségével megnézheted, hogy nézne ki a lakásod az általad megálmodott bútorokkal telepakolva.

Hirdetés

Bár egykor az elemzők azt hitték, idővel mindenki a virtuális és a kiterjesztett valóságban lóg majd, a gyakorlatban mégsem annyira akarják az emberek, hogy mindent digitálisan éljenek meg. A technológia adott helyzetben persze még hasznos lehet, például ha egy új kanapét vásárolnánk, de nem tudjuk eldönteni, melyik mutatna igazán jól a lakás kiszemelt pontján. Ilyenkor jön az Amazon AR appja, amely nagy frissítést kapott, és iOS-es készülékek segítségével képes egy csomó virtuális bútort elhelyezni a lakásban. 

Hirdetés

Az amerikai felhasználók fele már eléri a frissítést, a többiek heteken belül kapják meg, Androidra néhány hónap múlva jön, és világszerte szintén folyamatosan "terítik" az új verziót. Az Amazon ebben szobadekoráló funkcióval frissített, a kreált környezet képe el is menthető, és akár asztali gépen is tovább szerkeszthető.

Természetesen az Amazonon árult több tízezer terméket mind megtaláljuk és használhatjuk is a funkción belül, szóval nem csak kanapét vagy kisasztalt, de plüss pandát vagy elektromos rollert is meg tudunk nézni a lakásba pottyantva.

Az ilyen alkalmazásoktól a szolgáltatók azt remélik, hogy sokkal inkább meghozzák a kedvet a vásárláshoz, hiszen nem csak valamilyen statikus háttér előtt nézhetjük meg a kiszemelt terméket, hanem szinte élőben és ott, ahová szánjuk. Hasonló próbálkozások már jó ideje léteznek, például egyes boltokban szemüveget lehet úgy rendelni, hogy saját virtuális arcmásunkra próbáljuk fel a kereteket, de a digitális avatárunkra próbálható ruhákkal is kísérleteznek már.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.