Hirdetés

Neked is lehet NASA logós Casio űr-órád



|

Nemrég tért vissza klasszikus logójához az amerikai űrügynökség, amit a Casio egy különleges G-Shock karórával ünnepel.

Hirdetés

Rég nem tapasztalt lelkesedés lengi körül az amerikai űrkutatást. Egyrészt az elmúlt évtizedek megnyirbált költségvetéseit követően mostanában ismét több támogatást kap a NASA, amely ráadásul nem csak ezért dédelget újra nagyra törő terveket. Az űrsikló-katasztrófák óta az orosz Szojuzokat használó amerikai űrprogram az Elon Musk-féle SpaceX sikereire támaszkodva ismét hazai technológiával folytathatja a küldetéseket, így már tervbe vettek egy újabb Holdraszállást, gőzerővel készítik elő a Mars részletesebb felfedezését (és később az emberes látogatást), és több egyéb felfedező út is a csőben van.

Hirdetés

Az űrügynökség talán az új erő jelzéseként tért vissza nemrég ahhoz az egyszerű, de hatásos NASA logóhoz is, amit legutóbb a 80-as években használt. Valószínűleg ennek köszönhető az is, hogy a Casio most látott fantáziát a régi-új logóval felvértezett, limitált kiadású G-Shock karóra kiadásában.

A DW5600NASA20 sorozatú időmérő működésében az égvilágon semmilyen űrtechnológia nincs, tehát senki se várjon cserélhető számlapokat, PC-vel és mobillal összekapcsolható funkciókat és egyebeket, egy teljesen hagyományos G-Shock modellről van szó, a kialakítása azonban egyrészt a 80-as évek karóráit idézi, és a logó mellett a teljesen fehér szín is az amerikai űrhajósok szkafanderére utal.

Az apró, de kedves figyelmességek között szerepel még a zöld LCD háttérvilágításkor megjelenő Hold-sziluett, de a Földet kísérő égitestet a hátlapra is rágravírozták, így az óra egyszerre ünnepli az amerikai űrprogram új felvirágzását, valamint a hőskor diadalait (nemrég volt például 50 éves évfordulója a legendás Apollo-13 küldetésnek). A 130 dolláros különleges kiadás első sorozata már el is fogyott, de rendelni azért lehet, a következő adag szállítását május 6-8 környékére ígérik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.