Hirdetés

Célegyenesben a szájba ültethető egér megjelenése



|

A MouthPad a fogyatékkal élőknek és bizonyos szakmákban is nagy segítség lehet.

Hirdetés

A hozzáférhetőségi technológiák fejlődésével eszköztől függően ma már  több alternatíva is létezik arra, hogy a mozgáskorlátozottak is vezérelhessék az alapvetően egészséges emberekre kitalált kezelőfelületeket, legyen szó hangparancsokról vagy a fej mozgását lekövető megoldásokról. Az erre vonatkozó munka azonban nem áll le, a  jövő technológiáit illetően pedig az egyik ígéretes szereplő az Augmental nevű startup, amely egy szájba helyezhető egéren dolgozik. A megoldást korábban több rendezvényen is prezentálták, a napokban zajló CES-re pedig egy látványos demóval készült a cég.

A Las Vegas-i kiállítás apropóján közzétett videón az látható, ahogy az Augmental egyik szoftvermérnöke, Corbin Halliwill pusztán a MouthPadet bevetve, a szája segítségével kezeli a Google Térkép alkalmazást egy iPhone-on, olyan műveleteket végezve, mint a görgetés, a lapozás vagy a gépelés. Az eszköz működő prototípusát két éve finomítják, és korábban mozgáskorlátozottakkal is tesztelték, akik pozitív tapasztalatokkal számoltak be róla.

Hirdetés

A MouthPad azonban érdekes módon nem csak a fogyatékkal élők figyelmét keltette fel: Halliwill szerint a termék után olyan szakemberek is érdeklődnek, akiknek munka közben jellemzően mindkét kezük foglalt, például műtéteket végző orvosok és szerelők, de a startup még űrhajósokkal is kapcsolatban áll, akik a Nemzetközi Űrállomáson tesztelnék az eszközt.

A MouthPad Bluetooth-on keresztül csatlakozik bármilyen számítógéphez vagy okostelefonhoz, egyetlen feltöltéssel pedig több mint 5 órányi használatot tesz lehetővé. A 30 x 50 x 80 mm-es kütyüt az étkezéseknél nem ajánlott viselni, az ivás viszont nem jelent vele gondot, Halliwill például kávézás és vízfogyasztás közben is használta már. Az Augmental azt ígéri, hogy a termék még az idén piacra kerül, így a várólistát is megnyitották a MouthPadnek szentelt weboldalon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.