Hirdetés

Már az autókban is lesz Amazon Alexa asszisztens



|

Felokosítaná az autókat az Amazon, az Echo Auto segítségével már a járművekben is ott lehet az Alexa.

Hirdetés

Legyen mindenhol okoskütyü, digitális asszisztens, ami állandóan hallgat(ózik)? Egyelőre ebbe az irányba tartunk, és a jelek szerint az autókba is végleg beköltöznek az AI-alapú asszisztensek. Az Amazon ezt például az Echo Autóval segíti. Ez a kiegészítő elsőként Indiában jelenik meg, és elviszi az autókba az Alexa teljes tudását. Az ígéretek szerint a sofőr a vezetéssel törődhet, eközben adhatja ki a hangutasításokat a funkciók eléréséhez. 

Hirdetés

Az Echo Auto nyolc mikrofonja távolról is felismeri a parancsokat, még zene vagy nagy forgalom mellett is. Egy 12 voltos töltő kell hozzá csupán, de USB port is jó - a hangot pedig az autó rendszere játssza le. Az Echo Auto a sofőr mobiljához csatlakozik, és onnan streameli a tartalmakat, használja a mobilnetet. Ennek segítségével megoldható a zenék streamelése, a hívások és üzenetek kezelése, az élő frissítések begyűjtése, sportesemények, teendőlisták, forgalmi adatok lekérése. Az Amazon még a magánszférára is gondolt, így egy kapcsolóval elektronikusan választhatóak le a mikrofonok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.