Hirdetés

Trendi és HDR-képes VR-szemüveget villantott a Panasonic



|

Egy steampunk szemüveg lett a Panasonic újdonsága.

Hirdetés

A VR-headsetekkel az egyik baj az, hogy nagyok, illetve nehezek. A jelek szerint egyre több gyártó oldaná meg a problémát lezsugorított VR-szemüvegek segítségével; ilyet mutatott a CES-en a Panasonic is. Alapvetően egy vaskos steampunk szemüvegnek néz ki az újdonság, ami micro OLED paneleket használ extrém magas felbontással, ráadásul még HDR-képesek is a kijelzők. 

Hirdetés

A Panasonic saját hangtechnológiával turbózta fel a headsetet, az optikai dizájnt pedig a Lumix fényképezős divízió biztosította. A helyszíni beszámolók szerint a kisebb kijelzők kisebb látószöget eredményeznek, a szemüveg pedig kissé orrnehéz volt, és a gamerPC-re kötött kábelek is útban voltak, úgyhogy valószínűleg nem ez lesz a termékkategória jövője.

A végleges terméknél ilyen bajok elvileg már nem lesznek, sajnos azonban nem valószínű, hogy a fogyasztói piacot célozná meg a szemüveggel a Panasonic. Állítólag a virtuális utazások és virtuális sportok terén vethetik be, már ha ezek tényleg feltöltik bárkinek is a testét-lelkét... A tanulság inkább az, hogy van még hová fejlődniük az eddigi vaskos VR-headseteknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.