Hirdetés

Chatbotot és képgenerátort tesz az asztalodra a Microsoft Edge új funkciója



|

A legújabb frissítésnek hála egy olyan extra is elérhetővé válhat a Windows 10-ben, ami eredetileg nem ígértek be a fejlesztők.

Hirdetés

A Microsoft Edge már eddig is a második legnépszerűbb Chromium-alapú böngésző volt a Google Chrome után, az elmúlt hónapokban pedig két mesterséges intelligenciával turbózott újítással is bővült az arzenálja, amelyek megkülönböztetik a nagy testvértől.

Egész pontosan a Bing Chat és a Bing képgenerátor integrálásáról van szó, amelyek a ChatGPT-t és a DALL-E képalkotót kifejlesztő OpenAI technológiáján alapulnak. Az MI-eszközöket így nemcsak a weben, hanem az Edge kezelőfelületéről is elérhetjük, most pedig már az asztalunkhoz is hozzáadhatjuk őket.

Hirdetés

Az Edge nemrég megjelent 116-os kiadása ugyanis lehetővé teszi, hogy az asztalra is kitűzzük böngésző jobb oldalán húzódó eszköztárat, s így akkor is hozzáférjünk, ha el sem indítottuk a programot. Ehhez a frissítést követően csak az eszköztár alján látható, nyilat formázó gombot (Leválasztás az Edge-ről) kell megnyomni, és a menüsáv át is kerül az asztal peremére, az alább látható módon.

A szabadon konfigurálható felületen tetszés szerint aktiválhatjuk az Edge bővítményeit, beleérve a Bing Chatet és a Bing képgenerátort is. Az eszköztárat sajnos nem lehet áthelyezni, cserébe viszont az alul található bezárás (X) gombbal egy mozdulattal megszabadulhatunk tőle, ha már nem látjuk szükségét.

A menüsáv lecsatolásának lehetősége pedig végső soron egy olyan extrát is elhozhat a Windows 10 felhasználóknak, amit a Microsoft egyébként nem akar megadni nekik. Ez a Copilot asszisztens, amely mesterséges intelligencia segítségével képes elvégezni egy sor feladatot. A Cortanát is sírba küldő új segéd hivatalosan a Windows 11-be, a Microsoft 365 programcsomagba és az Edge böngészőbe kerül beépítésre, az eszköztár asztali kitűzésével viszont a Windows 10 kezelőfelületét is feldobhatja majd.

Az Edge 116 ezenfelül két biztonsági frissítést is tartalmaz, ezért akkor is érdemes telepíteni, ha az eszköztár kitűzése nem mozgatja meg a fantáziánkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.