Hirdetés

A koronavírus ellenére is lesz idén Computex



|

A rendezvény szervezői egyelőre úgy látják, képesek megbirkózni a problémákkal, és jelenleg úgy tűnik, megtartják a show-t Tajpejben.

Hirdetés

A koronavírus hatásai sok bonyodalmat és késést okoznak a tech szektorban is, elég csak a szinte utolsó pillanatban teljesen elkaszált Mobile World Congress példájára gondolni. A Computex szervezéséért felelős TAITRA elnök-ügyvezetője viszont azt mondja, hogy mindezek ellenére az életnek mennie kell tovább, ők továbbra is a show megrendezését tervezik. Walter Yeh egy blogbejegyzésben beszélt arról, hogy Tajvan egészségügyi hatóságai és az esemény szervezői folyamatosan figyelik a történéseket, így egyelőre nem tervezik lemondani a Computex 2020-at. Minden látogatónak azt ajánlják majd, hogy viseljen maszkot, miközben a szervezők a helyszínen figyelik majd a jelen lévők testhőmérsékletét, illetve ügyelnek a folyamatos fertőtlenítésre. 

Hirdetés

Yeh szerint Tajvan extrém hatékony volt a szigorú intézkedéseivel az emberek védelmét tekintve, ezért aztán folytatnák a megfigyeléseket és jól informálnák a nemzetközi látogatókat. A TAITRA ráadásul teljes és szigorú mértékben együttműködik az egészségügyi és biztonsági szervezetekkel. Az országban eddig 31 fertőzöttről tudni, amit érdemes összehasonlítani egy korábbi, hasonló esettel: a SARS idején, 2003-ban 346 embert ért el a járvány, de még akkor sem törölték teljesen a Computexet, mindössze annyi történt, hogy június helyett szeptemberben tartották meg.

A végső döntést egyébként április közepén hozzák meg a helyi egészségügyi hatóságokkal arról, hogy lehet-e és legyen-e Computex vagy sem. Erről a legnagyobb kiállítókat már értesítették, mindenesetre ha a jelenlegi helyzet marad érvényben, akkor június 2-án hivatalosan is elstartol a második félév tech-újdonságait hagyományosan felvezető kiállítás és konferencia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.