Hirdetés

Crashel a Google a telefonodon? Mutatjuk a megoldást



|

A legújabb frissítés tönkrevágta a legnépszerűbb mobilos keresőt és néhány kapcsolódó programot, de szerencsére pár egyszerű trükkel orvosolható a probléma.

Hirdetés

A szokásosnál valamivel később, hétfő helyett szerdán élesítették a fejlesztők az androidos Google app bétáját, a tesztelők azonban nem találkoztak semmilyen anomáliával, így a héten mindenki megkapta a legkisebb verziót.

A frissítést telepítők jelentős része azonban azóta arról számol be, hogy a Google app, a Podcasts és a Lens is folyamatosan összeomlik.

Hirdetés

A 12.23.16.23-as verziószámú frissítést követően az alkalamzás néhány perc után minden szó nélkül leáll, az említett alkalmazások mellett pedig a Felfedezés oldalon és a Google Auto kapcsán is jelentkezett a hiba, arról nem is beszélve, hogy a Google Assistant sem reagál a parancsokra.

A problémára a legegyszerűbb megoldást azt jelenti, ha ide kattintva, vagy a Play Store-ban felkeressük a bétát, és csatlakozunk a tesztelők táborához. Ezt követően már csak rá kell koppintanunk az avatarunkra, majd az "Alkalmazások és eszközök kezelése" menüben rákeresni a frissítésekre, és átváltani a következő bétára.

Egy másik megoldás lehet, ha a beállításokban megkeressük a Google appot, és töröljük a frissítéseket, ezzel azonban törlődnek a letöltött podcast epizódok, és az asszisztenst is újra be kell állítanunk később. Emellett azt is figyelgetnünk kell, hogy mikor jelenik meg a következő stabil verzió, mert ha erre frissítünk megint, újra elő fog jönni ugyanez a hiba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.