Hirdetés

Cristiano Ronaldón vasalnák be a pénzüket az NFT-kkel bukó befektetők



|

1 milliárd dollárra perelték a Binance kriptotőzsdét népszerűsítő futballistát.

Hirdetés

Végül bekövetkezett, amit sokan előre sejtettek, és a tech történelem egyik legnagyobb lufijának bizonyult a néhány éve kirobbant NFT-őrület: az érdeklődés hirtelen összeomlásával ma már gyakorlatilag semmit sem ér az egykor hatalmas vagyonokért gazdát cserélő virtuális javak túlnyomó többsége.

Ez pedig végső soron minden idők egyik legsikeresebb futballistájára, Christiano Ronaldóra is visszaüthet, akit most egy csoportos perben vonnának felelősségre, amiért a Binance kriptotőzsdével összefogva maga is beszállt az NFT-piacra.

Hirdetés

A BBC beszámolója alapján amerikai befektetők egy csoportja összességében 1 milliárd dolláros kártérítést követel Ronaldótól, arra hivatkozva, hogy az ő promóciós szerepe miatt fektették be rosszul a pénzüket. A Binance 2022 novemberében dobta piacra a focista személyére felépített CR7 NFT-ket, amelyek legolcsóbbja a megjelenéskor még 77 dollárba került, mostanság viszont már 1 dollárért is a vásárlók után dobják a tokeneket.

A felperesek azt állítják, hogy Ronaldo közreműködése a Kajmán-szigeteken bejegyzett kriptotőzsdére vonatkozó internetes keresések 500 százalékos emelkedéséhez vezetett, a megugró érdeklődés pedig arra késztette az embereket, hogy ún. "bejegyzetlen értékpapírokba" fektessenek, köztük a Binance saját BNB kriptovalutájába, amelynek szintén összeomlott az árfolyama.

A per időzítése nem is lehetne jobb, a kriptotőzsde ugyanis épp a napokban jelentett be egy újabb együttműködést Ronaldóval, amiről egyelőre csak egy kedvcsináló videót villantottak meg, így nem ismertek a részletei.

Nem a focista azonban az egyetlen celeb, akinek felelnie kell az NFT-k népszerűsítéséért, nemrég ugyanis egy másik per is indult, amelyben több sztárt is alperesként neveztek meg a Bored Aped Yacht Club nevű majmos  tokenek reklámozásában játszott szerepük miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.