Hirdetés

Csak két európai országban kell többet dolgozni egy új iPhone-ért, mint itthon



|

Elszomorítóan alacsonyak a hazai fizetések az iPhone 15 Pro árához képest.

Hirdetés

A tavalyi drasztikus hazai áremeléssel alaposan elszámíthatta magát az Apple, a szeptember elején leleplezett iPhone 15-széria ugyanis példátlan módon 50-130 ezer forintos árcsökkenést hozott a magyar vásárlóknak, még annak ellenére is, hogy az iPhone 15 Pro Max egyébként drágább lett az Egyesült Államokban.

A jelek szerint azonban a cupertinóiaknak még sokkal többet kellene tenniük ahhoz, hogy a magyarok ne legyenek jelentős hátrányban Európa nagy részéhez képest.

Hirdetés

A Picodi elemzőcég ugyanis nemrég közzétette a 2023-as évre szóló iPhone Indexét, amely azt mutatja meg, hogy az átlagos fizetés alapján hány napot kell dolgozniuk egy adott ország lakosainak egy iPhone megvásárlásához. A lista alapján a magyaroknál ez 26,9 munkanapot jelent, amivel világszinten a 11. legrosszabb helyzetben vagyunk, míg Európából csak Görögország és Montenegró múlnak alul minket.

Régiós összehasonlításban Szlovákia valamivel (25,2 nap), Lengyelország (23,2 nap), Szlovénia (18,3 nap) és Csehország (18,2 nap) viszont lényegesen hátrébb állnak a listán. Romániát hiába keressük, ők az ábra alapján nem fértek be a 47 olyan állam közé, ahol a legtöbbet kell dolgozni az Apple új csúcstelefonjáért.

A Picodi egyébként a 128 GB-os iPhone 15 Pro modellt vette figyelembe, amelyért idehaza kerek félmillió forintot kell fizetni, ami alapján az elemzőcég napi 18 587 forintos bérrel számolt a magyar dolgozók esetében. Amennyiben a legdrágább új almás készüléket, az 1 TB-os tárhellyel szerelt iPhone 15 Pro Maxet vesszük alapul a maga 800 ezer forintos hazai árcédulájával, akkor 43 napnyi munkával jutunk el a pénztárig.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.