Hirdetés

Csak remélni lehet, hogy nem fog lakott területre zuhanni az elszabadult kínai rakéta



|

Az új kínai űrállomás modulját szállította volna, de elszabadult, és a Föld körül kering a Hosszú Menetelés 5B nevű rakéta.

Hirdetés

Épül a kínai űrállomás, a Mennyei Harmónia, ennek első modulját pedig a Hosszú Menetelés 5B nevű rakéta juttatta volna fel a világűrbe. A legénység nélküli rakétát Kína Hainan tartományából pár napja fel is lőtték annak rendje, s módja szerint, viszont út közben a rakétaegység elszabadult és jelenleg a Föld körül kering. 

A 21 tonnás rakéta jelentős része valószínűleg el fog égni, mielőtt lezuhan, de sajnos nem lehet kizárni, hogy nagyobb darabjai így is károkat okozhatnak. Csak reménykedni lehet, hogy ezek nem lakott területre zuhannak le.

Hirdetés

A rakétáról leszakadt vasrudak már egyébként földet értek, Elefántcsontparton találtak el néhány épületet, de senki sem sérült meg. Jelenleg még nem lehet kiszámítani, hogy pontosan mikor ég el teljesen a rakéta, és megmaradt darabjai mikor zuhanhatnak le. Nagyjából május 10-re lőtték be az időpontot, de mindez ennél korábban és később is megtörténhet. 

A 27600 km/h sebességgel halad 300 km-es magasságban, 90 perc alatt kerüli meg egyszer bolygónkat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.