Hirdetés

Csodás éjszakai fotókat ígér a Sony új csúcsmobilja



|

Bemutatkozott a Sony Xperia 1 V, ami az esti fotózás kedvelőinek nyújtja a legtöbbet.

Hirdetés

Nincs könnyű dolga azoknak, akik androidos mobilt keresve nem szeretnék a kínai gyártókra bízni az adataikat, hiszen már nagyrészt ezek a szereplők dominálják a piacot. Alternatívák persze még mindig akadnak, köztük a továbbra is töretlenül kitartó Sonyval, amely most egy vadonatúj csúcstelefonnal biztosította be a helyét a prémium szegmensben.

A nemrég leleplezett Xperia 1 V több fronton is ráígér a tavaly megjelent Xperia 1 IV-re, így akik eddig elégedettek voltak a japán gyártó telefonjaival, azoknak most sem kell majd csalódniuk.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy az Xperia 1 V természetesen már a Qualcomm legújabb csúcsprocesszorát, a Snapdragon 8 Gen 2-t használja, az UFS tárhely és a memória frontján viszont maradtak a 256/12 GB-os és 512/12 GB-os opciók. Ami pedig a többi specifikációt illeti, íme a lényegi tudnivalók:

  • 6,5 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű OLED-kijelző. 21:9-es képarány, 1644 x 3840 pixeles felbontás.
  • Gorilla Glass Victus 2 védelem
  • 48 MP-es széles, 12 MP-es telefotó és 12 MP-es ultraszéles látószögű lencsékkel szerelt hátoldali kamera
  • Akár 4K/120 fps videózás, 5 tengelyes képstabilizálás
  • 12 MP-es szelfi kamera, 1080p/60 fps videózással, 5 tengelyes képstabilizálással
  • microSDXC bővíthetőség, 3,5 mm-es jack-aljzat
  • 5000 mAh-s akkumulátor 30W-os vezetékes töltéssel, vezeték nélküli és a visszatöltés  támogatásával

A nyers specifikációk alapján a Sony Xperia 1 V nemcsak a processzor terén, de a nagyobb védelmet kínáló Gorilla Victus 2-vel is rálicitál az elődjére, az igazi fejlődést viszont a kamerás fronton kell keresni. A nagyobb megapixel-számon túl (az Xperia 1 IV fő képalkotója csak 12 MP-es volt) ugyanis a Sony egyéb trükköket is bedobott, hogy érezzük a fejlődést.

A kulcsszó az éjszakai fotózás, melynek kapcsán a japánok azt ígérik, hogy az új Xperia-zászlóshajó kétszer olyan jól teljesít gyenge fényviszonyok között, mint az elődje. Ezt az Exmor T-nek hívott stacked szenzorral érték el, a másik fontos fejlesztés pedig az energiatakarékosságot érinti. Ha hihetünk a gyártónak, az Xperia 1 V-öt már nem sújtja a IV-es sorozatra jellemző túlmelegedés, mivel 60%-kal nagyobb felülettel bíró hőelosztó lemezeket pakoltak a burkolat alá, és a kamerarendszer is kevesebb kakaót kér a korábbi megoldásnál.

Az Android 13-al érkező, ujjlenyomat-leolvasós mobil fekete, khaki, zöld, és platinum ezüst színekben kerül boltokba, valamikor június végén. A készülék európai ára 1399 euróról indul, tehát mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki ezt választja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.