Hirdetés

Csökkenőben a GeForce RTX 4000-es kártyák ára?



|

Úgy tűnik, hogy az AMD legújabb ajánlatainak színre lépése megtette a hatását.

Hirdetés

Immáron lényegében befejezettnek tekinthető a videokártyás generációváltás, hiszen augusztus végén az AMD is bemutatta felső-középkategóriás Radeon RX 7700 XT-t és az RX 7600 XT-t, amelyekkel az Nvidia által korábban piacra dobott GeForce RTX 4060 Ti-nak és az RTX 4070-nek kíván konkurenciát állítani a piros csapat.

A tetszetős ár/érték-aránnyal befutott vasak pedig máris megtehették a hatásukat, az amerikai PC World szerint ugyanis az Nvidia oldalán csökkenésbe váltott az említett RTX-modellek árazása, amire pillanatnyilag nem igazán van más magyarázat, mint a verseny kiéleződése.

Hirdetés

A lap szerint már több RTX 4070 és RTX 4060 Ti is 550 dollár környékén kapható a korábbi 600 dollár helyett az olyan nagy viszonteladóknál, mint az Amazon, a Newegg vagy a Best Buy. Az árleszállítás egyelőre csak a Gigabyte és a Zotac belépő szintű modelljeit érinti, de a lap arra számít, hogy a következő hetek során a jobban felszerelt variánsokra is átterjed.

Az Nvidia ugyan nem jelentett be hivatalos árcsökkentést, de mivel a webshopos hirdetések alapján nem limitált idejű akciókról vagy promóciókról van szó, a PC World szerint az 50 dollárral olcsóbb árazás az új realitás az RTX 4070 és a 4060Ti esetében, amit jó eséllyel a Radeon RX 7700 XT és RX 7600 XT színre lépésének tudhatunk be.

Jó kérdés, hogy ez a fejlemény a magyar árakon is tükröződni fog-e, jelenleg mindenesetre az egyik nagy összehasonlító platform szerint az RTX 4070 idehaza kiviteltől és viszonteladótól függően 250-280 ezer forint körül kapható, míg az RTX 4060 Ti-ért 160-215 ezer forintot kell kicsengetnünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.